Вијести Странке

Бореновић Туску: Неки чланови Европске делегације у БиХ подржавају Додика

ЖАЛИО СЕ ПРЕДСЈЕДНИКУ ЕНП НА „АНТИЕВРОПСКО ДЈЕЛОВАЊЕ“ СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ
  • Написао му да су тобоже „све проевропске снаге у Републици Српској и БиХ забринуте да ће се десити геополитички преокрет овог подручја, што би нанијело штету европским амбицијама у вези са регионом као и самим геополитичким и безбједносним интересима саме ЕУ

БРАНИСЛАВ Бореновић, предсједник ПДП, упутио је писмо предсједнику Европске народне партије Доналду Туску у којем се жали на, како је навео, антиевропско дјеловање српског члана Предсједништва БиХ и предсједника СНСД-а Милорада Додика.

У писму, који је у посједу Срне, Бореновић је навео да Додик, како каже, „наставља да потцјењује ЕУ и европске вриједности“.

Бореновић је навео да су „све проевропске снаге у Републици Српској и БиХ толико забринуте да ће се десити геополитички преокрет овог подручја, што би нанијело штету европским амбицијама у вези са регионом као и самим геополитичким и безбједносним интересима саме ЕУ“.

„У свјетлу горе наведеног, замолио бих вас да јасно и конкретно заузмете став који се тиче господина Додика. Такође, желим да нагласим да одређени представници Европске делегације у БиХ су попустљиви и да подржавају господина Додика као и његово антиевропско дјеловање“, пожалио се Бореновић предсједнику Европске народне партије Доналду Туску.

Новаковић Бурсаћ: Бореновић наноси штету Српској, а покреће га сопствена немоћ

Сњежана Новаковић Бурсаћ

ШЕФ Клуба посланика СНСД у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да писмо које је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић упутио предсједнику Европске народне партије Доналду Туску у којем се жали на наводну антиевропску политику Милорада Додика подсјећа на „ране радове основаца који пријављују наставници шта су радили остали у разреду док је она била одсутна“.

Писмо не говори ни о Додику, ни о његовој политици. Оно говори само о аутору писма који се препоручује за саговорника ЕУ, а да за то нема подршку ни грађана Републике Српске, ни институција Републике Српске или БиХ. Очито да Бореновић мисли да би му мањак подршке у Српској могао надокнадити неко споља, што је управо супротно свим вриједностима на којима почива ЕУ“, истакла је Бурсаћева упитана да прокоментарише писмо које је Бореновић упутио Туску жалећи се на, како је навео, антиевропско ђеловање српског члана Предсједништва БиХ и предсједника СНСД-а Милорада Додика.

Она је нагласила да су „СНСД и њен предсједник били и остали привржени европским вриједностима и европском путу БиХ, али и слободни да увијек кажу када ЕУ није фер и када њено понашање нужно производи евроскептицизам и у Републици Српској, али и у цијелој БиХ“.

„Озбиљне политике темеље се на провјереним и поузданим информацијама, а не на гласинама или полуистинама. То је лекција коју вјечни основци морају да науче, исто као што морају да науче да су наставнице од тужибаба увијек знале шта се дешава у разреду, али ни оне их нису вољеле нити су полагале наду у њих“, рекла је Бурсаћева.

Она је оцијенила да „Бореновић, заслијепљен сопственом немоћи да добије подршку народа, свјесно или несвјесно чини штету Републици Српској блатећи представнике које је српски народ изабрао са највећом подршком, па самим тим блати и сопствени народ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар