Вијести РС и матица

Дарко Младић: За своју „кандидатуру“ сам сазнао из новина, а то вам све говори

ДОДИК ЗА „КУРИР“: „МА ПУСТИТЕ ПРИЧЕ, НЕМАМО НИКАКВЕ РАЗГОВОРЕ НА ТУ ТЕМУ, ИЗБОРИ СУ У ОКТОБРУ“

ДОК регион тресе вест да би Дарко Младић, син бившег команданта Војске РС Ратка Младића, осуђеног у Хагу, могао да буде кандидат за председника РС у име Савеза независних социјалдемократа (СНСД) на предстојећим општим изборима у БиХ, Милорад Додик тврди да је реч о спекулацијама које нису вредне коментара.

Истог је става и Дарко Младић, који је, наводно, према писању појединих медија, ушао у ужи избор.

Како наводе, поједини саветници актуелног председника Додика сматрају да би његова кандидатура због очеве прошлости оставила без икакве шансе кандидата опозиционог Савеза за промене Вукоту Говедарицу.

У разговору за Курир Додик каже да није било никаквих разговору на ту тему.

– Ма пустите причу. Никакве разговоре немамо на ту тему, то су све спекулације. Дарко је добар момак – каже председник РС, а на питање да ли је о тој теми разговарао са сином бившег команданта РС, он каже:

– Не желимо никакве спекулације… Нећу да коментаришем никакве спекулације.

Додик чак наводи да о томе није било разговора ни у оквиру странке.

– Странка не води разговоре. Избори су у октобру, а изборни датуми у мају, апсолутно не водимо никакве разговоре – поручио је председник РС.

Исти одговор дао је и Дарко Младић.

– За то сам сазнао из новина, а то вам све говори. Не знам да ли је то патка или… – каже у разговору за Курир син бившег команданта Војске РС.

На питање како оцењује идеју да буде кандидат у име СНСД на предстојећим изборима, он каже:

– Стварно не бих даље коментарисао.

http://www.kurir.rs/region/bosna-i-hercegovina/3004259/da-li-ce-generalov-sin-u-trku-za-predsednika-srpske-milorad-dodik-darko-mladic-je-dobar-momak

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар