Вијести

Отворена истрага о ратном злочину НАТО против цивила приликом бомбардовања Добоја и Теслића

ЗЛОЧИН СЕ ДОГОДИО 1995. – ИСТРАГУ ВОДИ ДОБОЈСКО ОКРУЖНО ТУЖИЛАШТВО
  • Предсједник Борачке организације РС Миломир САВЧИЋ: Било би добро да се разјасни улога НАТО-а у протеклом рату, с обзиром на то да се радило о класичној ваздухопловној операцији подршке муслиманско-хрватским снагама у борби против ВРС

ДОБОЈСКО Окружно јавно тужилаштво покренуло је истрагу против НН извршиоца или више њих због сумње да су извршили кривично дјело ратни злочин против цивилног становништва приликом НАТО бомбардовања 1995. године војних и цивилних објеката у тадашњим опшинама Добој и Теслић.

Ријеч је о првој истрази против НАТО авијације у Српској, јавила је АТВ, напомињући да добојско тужилаштво истражује ко су лица НАТО авијације која се сумњиче да су у августу и септембру 1995. године, током бомбардовања Добоја и Теслића, починила кривично дјело против цивилног становништва.

АТВ незванично сазнаје да је овај предмет прошао и кроз руке тужилаца у Тужилаштву БиХ.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић каже да би било добро да се разјасни улога НАТО-а у протеклом рату, с обзиром на то да се ради о класичној ваздухопловној операцији подршке муслиманско-хрватским снагама у борби против Војске Републике Српске.

За вријеме НАТО агресије на Српску страдало је више од 100 цивила, а становништво и данас у здравственом смислу трпи посљедице бомбардовања осиромашеним уранијумом.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар