Вијести

Приведено више лица зог убиства Славише Ћулума

ИЗРЕШЕТАН У АУТОМОБИЛУ У БАЊАЛУЧКОМ НАСЕЉУ ДРАГОЧАЈ
  • Убијени је 2011. године осуђен у бањалучком Окружном суду – заједно са Дејаном Костићем и Дејаном Чајићем – на укупно 17 и по година робије због покушаја убиства суграђанина Јована Јошила који је у нужној одбрани убио Славишиног брата Недељка

ИНСПЕКТОРИ Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске привели су више особа због данашњег тешког убиства Славише Ћулума у бањалучком насељу Драгочај и над њима је току криминалистичка обрада, саопштено је из МУП-а Српске.

У саопштењу се наводи да полицијски службеници те  управе и Полицијске управе Бањалука, под надзором Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва, врше увиђај у Драгочају, гдје је непознати извршилац или више њих из ватреног оружја починило кривично дјело „тешко убиство“.

У саопштењу из МУП-а Српске наводи се да је данас у 13.12 часова оперативном дежурству Полицијске управе Бањалука пријављено да се на путу, у близини породичне куће убијеног налази његово изрешетано возило.

Полицијски службеници предузимају све законом предвиђене мјере и радње с циљем проналаска извршиоца наведног кривичног дјела“, наглашено је у саопштењу из МУП-а Српске.

Бањалучанин Славиша Ћулум осуђен је 2011. године у бањалучком Окружном суду – заједно са Дејаном Костићем и Дејаном Чајићем – на укупно 17 и по година робије због покушаја убиства њиховог суграђанина Јована Јошила.

Ватрени обрачун десио се у у априлу 2010. године, код бензинске пумпе „Парма тренд“ у насељу Лазарево.

Такође, у одвојеном судском процесу Јошилу је изречена ослобађајућа пресуда за убиство Славишиног брата Недељка Ћулума (19), јер је Суд утврдио да је пуцао у нужној одбрани.

Јошила је оптужница теретила да је у обрачуну убио Недељка Ћулума, те довео у опасност животе многобројних возача и њихових сапутника који су у тренутку пуцњаве пролазили аутопутем.

Иако је Јошило рањен, а Недељко Ћулум убијен у истом обрачуну, судски процес био је одвојен због нетрпељивости Јошила са једне, те Славише Ћулума, Костића и Чајића са друге стране.

Славиша Ћулум је осуђен на седам година затвора због покушаја убиства Јошила, те је добио још годину због недозвољеног држања оружја, тако да је кажњен јединственом казном од седам и по година затвора.

Костић, који је такође осуђен због покушаја убиства Јошила, те Чајић због помагања у овом кривичном дјелу, осуђени су на по пет година затвора.

Тагови

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар