Vijesti

Privedeno više lica zog ubistva Slaviše Ćuluma

IZREŠETAN U AUTOMOBILU U BANJALUČKOM NASELJU DRAGOČAJ
  • Ubijeni je 2011. godine osuđen u banjalučkom Okružnom sudu – zajedno sa Dejanom Kostićem i Dejanom Čajićem – na ukupno 17 i po godina robije zbog pokušaja ubistva sugrađanina Jovana Jošila koji je u nužnoj odbrani ubio Slavišinog brata Nedeljka

INSPEKTORI Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske priveli su više osoba zbog današnjeg teškog ubistva Slaviše Ćuluma u banjalučkom naselju Dragočaj i nad njima je toku kriminalistička obrada, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se navodi da policijski službenici te  uprave i Policijske uprave Banjaluka, pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva, vrše uviđaj u Dragočaju, gdje je nepoznati izvršilac ili više njih iz vatrenog oružja počinilo krivično djelo „teško ubistvo“.

U saopštenju iz MUP-a Srpske navodi se da je danas u 13.12 časova operativnom dežurstvu Policijske uprave Banjaluka prijavljeno da se na putu, u blizini porodične kuće ubijenog nalazi njegovo izrešetano vozilo.

Policijski službenici preduzimaju sve zakonom predviđene mjere i radnje s ciljem pronalaska izvršioca navednog krivičnog djela“, naglašeno je u saopštenju iz MUP-a Srpske.

Banjalučanin Slaviša Ćulum osuđen je 2011. godine u banjalučkom Okružnom sudu – zajedno sa Dejanom Kostićem i Dejanom Čajićem – na ukupno 17 i po godina robije zbog pokušaja ubistva njihovog sugrađanina Jovana Jošila.

Vatreni obračun desio se u u aprilu 2010. godine, kod benzinske pumpe „Parma trend“ u naselju Lazarevo.

Takođe, u odvojenom sudskom procesu Jošilu je izrečena oslobađajuća presuda za ubistvo Slavišinog brata Nedeljka Ćuluma (19), jer je Sud utvrdio da je pucao u nužnoj odbrani.

Jošila je optužnica teretila da je u obračunu ubio Nedeljka Ćuluma, te doveo u opasnost živote mnogobrojnih vozača i njihovih saputnika koji su u trenutku pucnjave prolazili autoputem.

Iako je Jošilo ranjen, a Nedeljko Ćulum ubijen u istom obračunu, sudski proces bio je odvojen zbog netrpeljivosti Jošila sa jedne, te Slaviše Ćuluma, Kostića i Čajića sa druge strane.

Slaviša Ćulum je osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jošila, te je dobio još godinu zbog nedozvoljenog držanja oružja, tako da je kažnjen jedinstvenom kaznom od sedam i po godina zatvora.

Kostić, koji je takođe osuđen zbog pokušaja ubistva Jošila, te Čajić zbog pomaganja u ovom krivičnom djelu, osuđeni su na po pet godina zatvora.

Tagovi

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar