Vijesti RS i matica

Rebić: Skandalozna je tvrdnja da pripadnike Odeljenja za posebne akcije ubacujemo među demonstrante

„NEKI POKUŠAVAJU DA KRIMINALIZUJU POLICIJU I MINISTRA STEFANOVIĆA“

DIREKTOR policije Vladimir Rebić odbacio je kao lažne tvrdnje da su među demonstrante ubačeni pripadnici MUP-a i bezbjednosnih službi, sa ciljem da upravo oni naprave incidente koji bi izazvali reakciju policije.

„Danas su sagovornici pojedinih medija pokušali da kriminalizuju pripadnike policije i napadnu ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića lažnim tvrdnjama da upravo on upravlja huliganima koji izazivaju narede na protestima“ saopštio je Rebić i ocijenio da takve neistine imaju za cilj narušavanja ugleda policije i ministra Stefanovića.

Direktor policije izjavio je da je skandalozna i potpuno netačna tvrdnja jednog bivšeg policajca koji je optužio pripadnike Odeljenja za posebne akcije da učestvuju u izazivanju provokacija, kako bi se stekli uslovi za nečije hapšenje.

Ni činjenica da je tokom dva dana protesta povređeno 118 policijskih službenika nekima nije dovoljan razlog da pokažu malo obzira prema pripadnicima policije, već naprotiv pokušavaju da nasilne i rušilačke proteste predstave zapravo kao međusobni sukob policajaca“, navedeno je u saopštenju.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar