Вијести Странке

Шаровић: Јесмо за враћање надлежности, али то мора бити легитимно и постигнуто преговорима

ТВРДИ ДА ВЛАСТ `ПРИЧОМ О НАДЛЕЖНОСТИМА` УБИРЕ ПОЛИТИЧКЕ ПОЕНЕ И ЗАКЛАЊА ЖИВОТНЕ ТЕМЕ
  • СДС се залаже за враћање било које надлежности, али по закону како је једино могуће, али сулуди приједлози који могу изазвати сукобе нису прихватљиви. Ако нема дијалога, хоћете ли рат?“

МИРКО Шаровић, предсједник СДС, рекао је да се опозиција у Српској супротставља свакој активности која доводи у опасност цијелу Републику Српску и распирује хаос и призива рат.

– Ми наравно јесмо за враћање надлежности, али тај процес мора бити легитиман и постигнут преговорима са онима са којима је управо СНСД и пренио те надлежности. СДС се залаже за враћање било које надлежности, али по закону како је једино могуће, али сулуди приједлози који могу изазвати сукобе нису прихватљиви. Ако нема дијалога, хоћете ли рат – рекао је Шаровић након састанка опозиције у Источном Сарајеву.

Он је нагласио да су апсолутно неприхватљиве једностране и насилне одлуке које би довеле у питање живот људи.

– Дејтон нема алтернативу и то је потврдио и предсједник Србије Александар Вучић. Изјава предсједника Србије је таква да Додик мора озбиљно да се замисли. Он је такође поручио да не прихвата никакве потезе који доводе у питање мир – рекао је Шаровић.

Он тврди да српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД-а Милорад Додик и актуелна власт “на причи око надлежности, жртвујући Републику Српску, само покушавају себи прибрати политичке поене, скретањем пажње са животних питања”, преноси РТРС.

– Волим Републику Српску, намјерно нећу рећи више него он, али сигурно подједнако. И зато је не дам. Ово што он сада ради граничи са лудилом без икаквог циља – рекао је Шаровић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар