Вијести Странке

СДА остала без комплетне организације у Бановићима

НАЈАВЉЕНО ФОРМИРАЊЕ САСВИМ НОВЕ ПАРТИЈЕ – ПОКРЕТА ДЕМОКРАТСКЕ АКЦИЈЕ

КОМПЛЕТНА Општинска организација Странке демократске акције (ОО СДА) Бановићи иступила је из ове партије, јавио је сарајевски дневни лист „Аваз“.

Досадашњи предсједник те организације Елзина Пирић најавила је за сутра сједницу Иницијативног одбора за формирање нове политичке партије – Покрет демократске акције.

Сутра би требало да буде обављена и примопредаја, те да кључеве ОО СДА преузме повјереник СДА у Бановићима Бего Гутић.

Гутић је бивши премијер Тузланског кантона, који је 17. фебруара разријешен ове дужности, а именован за повјереника ОО СДА у Бановићима.

Кантонални одбор СДА Тузланског кантона донио је одлуку о разрјешењу свих органа и именовању Повјереништва у Општинском одбору СДА у Бановићима.

Према тој одлуци, коју је потписао предсједник повјереништва Кантоналног одбора СДА Тузланског кантона Амир Фазлић, Гутић би требало да предложи састав повјереништва СДА у Бановићима.

Повјереништва су уведена и у општинским одборима СДА у Градачцу и Сапни.

У одлукама које је потписао Фазлић, повјереништва су у Градачцу и Сапни уведена због непоштовања Статута СДА, те неспровођења одлуке Предсједништва СДА БиХ о забрани смјене премијера и Владе Тузланског кантона.

Раскол у СДА кулминирао је након што је Скупштина Тузланског кантона изгласала неповјерење Влади Тузланског кантона и премијеру Гутићу.

Гутић је рекао да је његова смјена договорена у Сарајеву између бившег предсједника Кантоналног одбора СДА Тузланског кантона Мирсада Кукића и предсједника Савеза за бољу будућност Фахрудина Радончића.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар