Вијести

Васкршње честитке Додика, Цвијановић, Тегелтије и Вишковића

УПУТИЛИ ИХ ВЈЕРНИЦИМА, СВЕШТЕНСТВУ, МОНАСИМА И АРХИЈЕРЕЈИМА СПЦ

РУКОВОДИОЦИ Републике Српске честитали су Васкрс, највећи хришћански празник, вјерницима, свештенству и архијерејима СПЦ.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку Његовој светости патријарху српском Порфирију, архијерејима, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима и пожељела да највећи хришћански празник буде извор наде и вјере у превладавању животних искушења.

Упућујем Вам најискреније честитке. Привржени и вођени Христовим благословом, уз разумијевање и поштовање различитости, налазимо снагу да јачамо заједништво, пружамо подршку и искрено саосјећамо једни са другима – навела је предсједница Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку патријарху Порфирију, свим архијерејима Српске православне цркве, свештенству, монаштву и цјелокупном православном народу српском, као и свим другим православним вјерницима у Републици Српској.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Васкрс Његовој светости патријарху српском Порфирију, свештенству и монаштву, као и свим православним вјерницима, нагласивши да је Васкрс празник побједе живота, али и наде у нову, бољу, свјетлију и сигурнију будућност.

“Желим да прослављајући Васкрс, прославимо живот који управо на тај велики празник добија своје пуно значење. У времену пандемије која је захватила цијели свијет, ми и ове године у истим условима прослављамо наш велики празник са надом да ће наше молитве за здравље, мир, благостање и опште добро бити услишене”, истакао је Додик.

Честитку је упутио и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, уз жеље да вјера у Христово васкрсење улије снагу да се преброде искушења у овим бременитим временима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар