Влада РС Главно

Лукач: Биће још хапшења због криминала лица која су користила „скај“ апликацију

НАВЕО: ВЕЛИКИ БРОЈ ЛИЦА ЈЕ У БиХ КОРИСТИО ТУ ВРСТУ КОМУНИКАЦИЈЕ ЗА КРИМИНАЛНЕ РАДЊЕ
  • Министар унутрашњих послова РС Драган ЛУКАЧ: „Лица су користила и шифроване кодове и сада када је отворена `скај` апликација видимо да су се многе криминалне радње дешавале, а да то полиција и тужилаштва нису знали… Нико неће бити заштићен“

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас Срни да Министарство унутрашњих послова /МУП/ наставља са прикупљањем информација о лицима која су користила „скај“ апликацију и да ће на основу тога бити још хапшења због почињеног криминала.

Лукач је подсјетио је велики број лица у БиХ користио овај начин комуникације за криминалне радње.

„У посљедњих неколико мјесеци боримо се против организованог криминала на начин да је дешифрована `скај` апликација у сарадњи са Европолом, али и тужилаштвима у БиХ. Привели смо велики број лица која су користила ову апликацију за шта имамо непобитне доказе, а дио њих ће, вјерујем, бити осуђен“, рекао је Лукач.

Он је навео да је материјал обиман и да мора бити анализиран за шта је потребно вријеме.

„Лица су користила и шифроване кодове и сада када је отворена `скај` апликација видимо да су се многе криминалне радње дешавале, а да то полиција и тужилаштва нису знали. Сигуран сам да ће у наредном периоду на основу прикупљених информација бити још хапшења“, истакао је Лукач.

Он каже да ће хапшења довести и до већег броја оперативних података које ће полиција моћи да користи, те да нико неће бити заштићен.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар