Влада РС Главно

МУП Српске добио два „Деспота“, потписан уговор за још осам

ЛУКАЧ: УПОТРЕБА – ОД ЕЛЕМЕНТАРНИХ НЕПОГОДА ДО БОРБЕ ПРОТИВ КРИМИ-ГРУПА И ТЕРОРИСТА

ДВА  „Деспота“ испоручена су данас МУП -у РС и представљена у Центру за обуку у Залужанима.

„Ово је вишенамјенско возило које ће служити не само полицији него и грађанима у случаја поплава и других временских непогода, те других ситуација“, рекао је је Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС.

Влада РС уложила је око милион марака у развој овог возила.

Лукач је истакао да је данас потписан уговор за још осам возила, те изразио наду да ће један број возила до краја године бити у њиховој специјалној антитерористичкој јединици.

„Ова возила су набављена у циљу заштите наших грађана, њихове имовине. Због елементарних непогода, али и за борбу против организованих криминалних група и борбу против потенцијалних терориста који се евентуално појаве на територији РС“, рекао је Лукач.

„Деспот“ има погон на сва четири точка и припада категорији савремених оклопних возила.

Основни концепт возила базира се на вишенамјенској шасији сачињеној од савремених склопова погона и преноса снаге, те независном систему ослањања који омогућава висок степен покретљивости у свим теренским и временским условима.

Возило се може користити за патролне и извиђачке мисије, као командно возило, за превоз и подршку јединица специјалне операције, за противтерористичку борбу, противоклопну борбу, контролу граница и територије, за осматрање, чак и као санитетско возило.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар