Влада РС Главно

Полиција Српске шаље већи број својих службеника на границу са Србијом и Црном Гором

БИЋЕ УКЉУЧЕНИ У СПРЕЧАВАЊЕ НЕЛЕГАЛНОГ УЛАСКА МИГРАНАТА

ПОЛИЦИЈА Републике Српске повећаће број својих службеника који ће у координацији са припадницима Граничне полиције БиХ спријечавати илегалне уласке миграната из правца Србије и Црне Горе.

Тема састанка било је спровођење Споразума о пружању помоћи и оперативној сарадњи у надзору границе који је потписан половином прошле године.

На основу тог Споразума полицијски службеници МУП РС у координацији са припадницима ГПБиХ ангажовани су на спречавању илегалних прелазака миграната на посебно угроженом источном и сјевероисточном дијелу границе.

Тренутно су на спријечавању преласка границе од стране миграната ангажована 84 припадника МУП РС.

„Услијед потребе за већим бројем службеника у надзору границе са повећаним притиском миграната, те најаву СИПА да због привременог финансирања институција БиХ у наредном периоду неће бити у могућности ангажовати своје службенике који су тренутно распоређени на истоку и сјевероистоку БиХ, Зоран Галић и Дарко Ћулум су разговарали о неопходности повећања подршке МУП РС“, наводи се у саопштењу из ГП БиХ.

Додаје се да је сарадња ГПБиХ и МУП РС оцијењена веома добром, те је најављено њено даље унапређење и у другим областима рада.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар