Влада РС Главно

Вишковић: Нова болница у Зворнику – највећи пројекат у регији Бирач октад постоји Српска

ОПСЛУЖИВАЋЕ СЕДАМ ЛОКАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА СА 120.000 СТАНОВНИКА
  • „Актуелна власт у Републици Српској уназад десет и више година уложила је скоро милијарду марака у изградњу нових објеката, набавку опреме и свега што је потребно здравственом сектору

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је у Зворнику да је потписивање уговора о изградњи и опремању новог објекта болнице највећи пројекат у овој регији од стварања Републике Српске.

„Седам локалних заједница које се простиру на више од 2.000 квадратних километара, са 120.000 становника заслужују да имају бољу медицинску његу него до сада, као и боље услове и капацитете. Болница Зворник са својих 208 кревета, које је имала до сада, није могла да задовољи све те потребе. Изградњом новог болничког блока и рехабилитација и санација постојећег дијела, сврстаће Болницу Зворник раме уз раме са свим осталим болницама у Републици Српској које је постојећа власт у задњих десет и више година изградила“, истакао је Вишковић.

Након потписивања Споразума о обезбјеђењу дијела финансијских средстава и начину финансирања Пројекта „Изградња и опремање новог објекта, реконструкција, адаптација и опремање постојећег објекта ЈЗУ ‘Болница'“, те Уговора о изградњи и опремању новог објекта, реконструкцији, адаптацији и опремању постојећег објекта ове здравствене установе, премијер Српске је нагласио да је ово велики дан за Зворник, регију Бирач, али и Владу Републике Српске.

Он је изразио захвалност Зворнику и градској власти за помоћ у реализацији пројекта изградње новог објекта болнице рјешавањем имовинско-правних односа.

Вишковић је појаснио да је град вршио куповину одређених приватних стамбених објеката да би се проширио плато за иградњу болнице са припадајућим паркингом, нагласивши да Зворник и регија Бирач заслужују да имају модерну здравствену установу.

Он је извођачу радова пожелио успјех у раду и да што прије заврши изградњу овог објекта како би он што прије био предат на употребу становницима ове регије.

Вишковић је изјавио новинарима у Зворнику да се данас често заборавља податак да је актуелна власт у Републици Српској уназад десет и више година уложила скоро милијарду марака у изградњу нових објеката, набавку опреме и свега што је потребно здравственом сектору.

„Што се тиче самог дуговања у здравственом сектору, морам да истакнем чињеницу да смо ми од 1. јануара ове године обезбиједили довољно средстава да више нема акумулирања обавеза. Све здравствене установе су доведене у позицију да испуњавају своје обавезе и од 1. јануара више ниједна здравствена установа у Републици Српској није исплаћивала плату а да није уплатила порезе и доприносе“, нагласио је премијер Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар