Влада РС Главно

Вишковић: За наредне три године планирамо стопе раста 4,5, 4,3 и 4,6 одсто

„ПРОГРАМ ЕКОНОМСКИХ РЕФОРМИ СМО УРАДИЛИ ПО МЕТОДОЛОГИЈИ КОЈУ ПРИМЈЕЊУЈУ И ЕВРОПСКЕ ЗЕМЉЕ“

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће пројектоване стопе привредног раста у периоду 2022–2024. година у Републици Српској износити 4,5, затим 4,3 и 4,6 одсто.

Образлажући на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске приједлог Економских рефоми Републике Српске за период 2022-2024. година, Вишковић је рекао да је то резултат опоравка домаће тражње у Републици Српској, постепеног опоравка извозне тражње и позитивног ефекта инвестиција.

Он је рекао да је Приједлог програма економских реформи документ којим су представљене мјере економске политике Владе Републике Српске, у складу са методологијом коју примјењују и остале европске земље.

Вишковић је подсјетио да су главни циљеви политика Владе Републике Српске, за мандатни период 2018–2022. године, дати кроз седам приоритета.

Према његовим ријечима, приоритети су – продуктивност привреде Републике Српске са циљем повећања плата, одржив здравствени систем, ефикасан укупан јавни сектор, образовни систем и тржиште рада прилагођени потребама привреде, затим побољшање демографске позиције Републике Српске, истраживање, развој, иновације и дигитална економија, те европске интеграције, регионална и међународна сарадња.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар