Федерација/БиХ

Додик: Српска ће у важним геостратешким питањима и даље пратити Србију

НА СКУПУ У БЕОГРАДУ: „РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ ТРАЈНА КАТЕГОРИЈА – ТО ЈЕ ДРЖАВА У КОЈОЈ ЖИВЕ СРБИ“
  • Дошао сам овдје да свима кажем да ова данас Србија, наше окупљање и саборовање јесте одговор на сва питања која је било ко поставио у посљедње вријеме Србији, тражећи одговоре шта се дешава. Српска жели да Србија увијек буде моћнија, снажија, јача и да је Србија гаранција стабилности и будућности Српске“
  • Хоћемо мир и стабилну Србију, Србију посвећену миру и стабилности региона, Србију будућности, која подржава и не оклијева да подржи подржи Републику Српску у ономе што јесте њена могућност и њено право, а јесте наше право да то очекујемо“
  • „Захваљујем се Вучићу и на заинтересованости да се гради меморијални центар Јасеновац. Рођен сам испод Козаре, недалеко од Јасеновца, гдје је побијено више од 500.000 Срба, а бивши комунистички режим није дозвољавао да се о томе прича. Претходна власт је, када сам долазио у Београд и молио да се на прави начин обиљеже Јасеновац и Градина, рекла да то можда није добро, да не желе да вријеђају Хрвате, а Вучић је то одмах подржао чим сам први пут разговарао са њим о томе“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик говорио је на скупу у Београду „Будућност Србије“.

Више пута поздрављен аплаузима окупљених, а било их је до 150.000, рекао је:

Данас су у Републици Српској сви сигурни, јер вјерују у снагу и подршку Србије Српској.

Данас овдје вама испоручујем наше јасно опредјељење и подршку Србији и њеном руководству.

Хвала предсједнику Србије Александру Вучићу што ми је дао прилику да се обратим пред оволиким бројем људи.

Хвала Србији што је јединствена, моћна, јака и окренута будућности, миру и слози.

Хоћемо мир и стабилну Србију, Србију посвећену миру и стабилности региона, Србију будућности, која подржава и не оклијева да подржи подржи Републику Српску у ономе што јесте њена могућност и њено право, а јесте наше право да то очекујемо.

Дошао сам да испоручим љубав коју Срби у Републици Српској имају за Србију, њено руководство, снагу, љубав која је увијек била ту и која понекад иде у забринутост за стање и снагу Србије.

Српска жели да Србија увијек буде моћнија, снажија, јача и да је Србија гаранција стабилности и будућности Српске.

Дошао сам овдје да свима кажем да ова данас Србија, наше окупљање и саборовање јесте одговор на сва питања која је било ко поставио у посљедње вријеме Србији, тражећи одговоре шта се дешава.

Легитимно је бити против власти, али се не може бити против државе, а поготово против Србије, јер унутрашња снага и јединство сваке земље су важно да би била моћнија у регионалним и свјетским оквирима.

Србија која је изложена отворенима питањима везаним за Косово, мора дати снагу нашем преговарачком тиму, да да додатну снагу предсједнику Србије Александру Вучићу, а не да ту снагу одузима.

Вучића, када ових дана будем на састанку о Космету, неће питати шта се дешава у Србији, него ће морати да кажу – свака част за јединство и стабилност Србије.

Српска није дозволила да БиХ призна Косово, она у том погледу прати политику Србије.

Ми кажемо то јасно и гласно, као што кажемо јасно и гласно да нећемо у НАТО зато што су и нама у два наврата бацали бомбе, нећемо у НАТО зато што нећемо да граница буде на Дрини, нећемо да поновимо ситуацију од прије стотину година када је тако било.

Српска је своју одлуку донијела да прати Србију и ништа нормалније нема него да Република Српска у важним геостратешким политикама прати Србију.

Важно је да знамо да будућност Србије подразумијева мир, мир међу нама, али и са народима са којима дијелимо овај балкански простор, да све наше размирице и проблеме прошлости рјешавамо преговорима. Морамо да се научимо стрпљењу, које је неопходно, јер само се на тај начин можемо изборити за наше интересе.

Србија, Срби у цјелини и ми у Републици Српској, веома јасно, за разлику од времена прије, можемо да кажемо свој став и да се до краја боримо за њега.

Република Српска трајна категорија, то је држава у којој живе Срби.

Данас је Србија земља и држава у коју смо загледани и то је наш примарни осјећај припадности и нашег идентитета.

Захваљујем се Вучићу што је покренуо многе пројекте и што у свим општинама у Републици Српској данас постоји бар један од пројеката који се реализује и који ће на крају имати назив „Београд“, а најчешће „Србија“.

Захваљујем се Вучићу и на заинтересованости да се гради моморијални центар Јасеновац. Рођен сам испод Козаре, недалеко од Јасеновца, гдје је побијено више од 500.000 Срба, а бивши комунистички режим није дозвољавао да се о томе прича.

Претходна власт је, када сам долазио у Београд и молио да се на прави начин обиљежје Јасеновац и Градина, рекла да то можда није добро, да не желе да вријеђају Хрвате, а Вучић је то одмах подржао чим сам први пут разговарао са њим о томе.

Нека живи Република Српска, нека живи Србија, и нека живи српска слога.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар