Главно Странке

Бијељински СДС тражи да главни одбор странке дозволи широке локалне коалиције

МИЋИЋ: ИДЕМО КА ЈЕДИНСТВУ И У СДС И НА НИВОУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
  • Мићо МИЋИЋ: Спинови су медијски извјештаји о нејединству у Градском одбору СДС-а Бијељина, формирању нове странке и именима повјереника странке за овај град. То су покушаји уношења раздора унутар СДС-а у Бијељини.Градски одбор СДС је јединствен, ми смо озбиљни људи и мислим да ћемо успјети

ПРЕДСЈЕДНИК Градског одбора СДС Бијељина Мићо Мићић очекује да Главни одбор странке преиспита одлуку о одбацивању широке коалиције за локалне изборе у Бијељини која укључује и СНСД.

„Жао нам је што немамо разумијевања и подршку из врха странке и желимо да Главни одбор СДС још једном преиспита ту одлуку, ако не буде, ми ћемо тражити да се сједница закаже за 15. март и да још једном изнесемо наше аргументе“, рекао је Мићић данас на конференцији за новинаре у Градском одбору СДС-а Бијељина.

Он је истакао да настојања и све досадашње одлуке Градског одбора СДС-а Бијељина иду ка принципу јединства и у СДС-у и на нивоу Републике Српске.

У односу на оне који желе само конфликт, свађу и нападе, ми политику схватамо као помоћ грађанима, а циљ широке коалиције која укључује и више нивое власти су развој, инвестиције, запошљавање, задржавање људи на овим просторима и бољи стандард свих грађана Бијељине“, поручио је Мићић.

Према његовим ријечима, резултати те сарадње већ су видљиви у Бијељини обезбјеђивањем земљишта за изградњу аутобуске станице, нове улице дуж старе жељезнике пруге, за спортску халу, завршетак гасификације града у року од два мјесеца, али и учешће у пројекту канализације који ће довести до смањења цијене воде у граду испод једне КМ, или за 40 одсто.

„Ми схватамо политику као борбу за пројекте који ће омогућити бољи стандард грађана кроз развој локалне заједнице“, додао је Мићић.

Наглашавајући да циљ Градског одбора СДС-а Бијељина није мијешање у високу политику на нивоу Републике Српске и БиХ, него реализација пројеката за даљи развој локалне заједнице, он је навео да се то може постићи само уз широку коалицију и сарадњом са свим нивоима власти.

Ми настављамо у том правцу, добили смо сагласност Извршног одбора Градског одбора СДС-а Бијељина и подршку мјесних одбора странке, а у сриједу ћемо одржати сједницу Градског одбора странке“, рекао је Мићић.

Он је назвао спиновима медијске извјештаје о нејединству у Градском одбору СДС-а Бијељина, формирању нове странке или именима повјереника странке за овај град, оцјењујући да су то покушаји уношења раздора унутар СДС-а у Бијељини.

„Градски одбор СДС Бијељина је јединствен, ми смо озбиљни људи и мислим да ћемо успјети“, оцијенио је Мићић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар