Главно Предсједник РС

Цвијановић: Аутопут Београд-Сарајево даће снажан подстицај развоју БиХ

ПРЕДСЈЕДНИЦА РС РАЗГОВАРАЛА СА АМБАСАДОРОМ ТУРСКЕ У БиХ ХАЛДУНОМ КОЧОМ

ПРЕДСЈЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је задовољство што је усаглашена траса будућег аутопута Београд – Сарајево, те нагласила да је ријеч о великом инфраструктурном пројекту који ће дати снажан подстицај привредном развоју и допринијети регионалној стабилности.

Цвијановић је о овом пројекту данас разговарала с амбасадором Републике Турске у БиХ Халдуном Кочом, као и о актуелној политичкој и економској ситуацији у РС и БиХ, унапређењу сарадње Турске и Српске, као и реализацији заједничких пројеката у области привреде и инфраструктуре.

Истакла да је РС опредијељена за европске интеграције, као и за спровођење реформских процеса који за циљ имају побољшање привредног амбијента, континуиран и одржив економски развој, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу кабинета предсједнице.

Поновила је и да је формирање новог сазива Савјета министара БиХ приоритетни задатак који не може бити предмет политичког условљавања, те нагласила да је неопходно да у што краћем року буде формирана легитимна и функционална власт на нивоу БиХ.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар