Главно Предсједник РС

Цвијановић: Враћамо се пројекту изградње гасовода кроз Српску

РС ЋЕ ПРЕДУЗИМАТИ МЈЕРЕ ЗА ПОВЕЋАЊЕ НАТАЛИТЕТА И ПЛАТА И СТОПИРАЊЕ ИСЕЉАВАЊА

РЕПУБЛИКА Српска се враћа пројекту изградње гасовода кроз РС, који је раније био најављиван у оквиру пројекта Јужни ток.

Како је рекла Жељка Цвијановић, предсједница РС, Милорад Додик, тадашњи предсједник РС, прије неколико година је најавио пројект изградње гасовода, а сад је дошло вријеме да се он реализује.

„Сад се поново враћамо теми изградње магистралног гасовода кроз РС, а самим тиме и секундарних гасовода кроз локалне заједнице. То ће бити велики пројекат који ће свакако мобилисати цијело друшво али и стварати претпоставке за бољу привреду“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да ће у области енергетике бити реализоване и изградња хидроцентрала са Србијом Фоча и Бук Бијела.

Брине нас велики одлив становништва, али постоје мјере помоћи породиљама, породицама, студентима и другим категоријама да се ситуација поправи, рекла је Цвијановић.

Она је рекла да се у наредном периоду морају покренути активности у смјеру реформи обзиром да, како је рекла, постоји диспропорција броја запослених у јавном и у реалном сектору.

„Морају се повећавати плате. Задовољна сам што смо у прошлој влади могли свима да повећамо плате и људима који су запослени у реалном сектору као и у јавном сектору. Сада се прави претпоставка да у будућем периоду уз договор с социјалним партнерима радимо на повећању плата у приватном сектору“, рекла је Цвијановићева.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар