Влада РС Главно

Лукач: Додика обезбјеђују људи који били око њега и док је био предсједник Српске

„ИМАЈУ ПРАВО ДА УЛАЗЕ У ПРЕДСЈЕДНИШТВО БиХ, КАО И ПРАВО ДА НОСЕ ОРУЖЈЕ“

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас, коментаришући спекулације око обезбјеђења предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, да постоји договор са Дирекцијом за координацију полицијских тијела БиХ и да за сада то сасвим добро функционише.

Лукач је подсјетио, да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао да „једино вјерује Министарству унутрашњих послова Републике Српске и да не жели да га обезбјеђују људи које никада у животу није видио“ и нагласио да је за безбједност Милорада Додика и даље одговорно обезбјеђење, које је тај задатак имало и док је он био предсједник Републике Српске, преноси РТРС.

„Они су сваки дан с њим и улазе нормално и у Предсједништво, имају право на оружје и овлашћења која нико не може да им одузме, јер је то законом дозвољено. Постоји договор са Дирекцијом – једно њихово возило се укључује са њиховом пратњом у обезбјеђење предсједавајућег Додика, а то тако сада функционише и нема никаквих проблема“, рекао је Лукач.

Према његовим ријечима, они који од тога хоће да направе проблем немају аргументе, јер све, како каже, сасвим добро функционише.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар