Главно Странке

Лукић: Српска нема чега да се стиди – нека су поносни они који су је створили

ПРЕДИЗБОРНИ СКУП ПРВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ У ГРАДИШЦИ

КАНДИДАТ Прве СДС за предсједника Републике Српске Радомир Лукић рекао је да ће, уколико му бирачи дају повјерење, радити на очувању Српске, без које нема опстанка српског народа на овим просторима.

„Република Српска нема чега да се стиди, може само да буде поносна што је створена, могу да буду поносни они који су је створили, а српски народ да јој захвали за свој опстанак на овим просторима. Треба је чинити све бољом“, нагласио је Лукић на предизборном скупу у Градишци.

Кандидат Прве СДС за српског члана Предсједништва БиХ Гојко Кличковић рекао је да је прво потребно ријешити конститутивност српског народа у Федерацији БиХ, затим питање Суда и Тужилаштва БиХ, као и многа друга питања у вези са Дејтонским мировним споразумом и бонским овлашћењима.

Носилац листе Прве СДС за Парламентарну скупштину БиХ у Изборној јединици један Слободан Бјелић истакао је да ће се залагати за прихватање Републике Српске у складу са изворним Дејтонским споразумом, као и за повратак одузетих надлежности и унутрашњу самосталност Српске у оквиру БиХ.

Носилац листе Прве СДС за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици два Небојша Иваштанин нагласио је да је први задатак зауставити подјеле које озбиљно пријете Српској и дају шансу онима који желе да је дестабилизују.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар