Главно Странке

Павић: Тужни крај трибунала који ће остати упамћен по томе што није судио по закону

„ОВО ЈЕ ЈОШ ЈЕДАН УДАР НА МЕЂУНАЦИОНАЛНЕ ОДНОСЕ У БиХ, ОВО ЋЕ НАС ЈОШ ВИШЕ УДАЉИТИ“

ДРУГОСТЕПЕНА пресуда првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу изречена данас пред Међународним резидуалним механизмом за кривичне судове у Хагу представља тужан крај овог суда који ће остати упамћен у међународној пракси да није судио по закону, сматра предсједник ДНС-а Марко Павић.

„Међународни суд у Хагу, онако како је почео свој рад, под разним политичким притисцима, претворио се у политички суд, данас је и свој рад закључио као политички суд који није судио по праву, правди и законима, него по политичким, државним и не знам чијим налозима са стране“, рекао је Павић Срни.

Он је додао да би суд и његове пресуде увијек требало да доведу до помирења људи.

„Ова пресуда и пресуде које је тај суд изрицао, нарочито Србима, само су још више удаљиле народе у БиХ једне од других и ово је још један удар на међунационалне односе у БиХ“, рекао је Павић.

Међународни резидуални механизам за кривичне судове у Хагу изрекао је данас првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу другостепену пресуду којом га је осудио на казну доживотног затвора.

Другостепена пресуда изречена је након што су размотрене жалбе одбране и тужилаштва на првостепену, којом га је 2016. године Хашки трибунал осудио на 40 година затвора.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар