Предсједник РС

Додик: Уз помоћ Србије ћемо ојачати намјенску индустрију Српске

БАЊАЛУЧКИ „КОСМОС“ ЋЕ НАРЕДНИХ ГОДИНА РЕМОНТОВАТИ ПВО СИСТЕМЕ СРБИЈЕ
  • „У протеклом периоду је девастирана интервенционизам међународног фактора. Постоји дебаланс јер у ФБиХ има шест фабрика оружја. Наша намјера је да подигнемо ту индустрију на економско-комерцијалној основи“
  • ВУЛИН:Република Србија и њено Министарство одбране помоћи ће наменској индустрији РС на основу договора Додика и Вучића након недавног састанка у Београду

БАЊАЛУЧКИ „Космос“ у наредном периоду ће ремонтовати ПВО системе Србије за шта ће добити два милиона евра.

Уговор у Бањалуци потписали су представници „Космоса“, предузећа Југоимпорт СДПР и Министарства одбране Србије.

Како су потписници поручили, ово је тек почетак успјешне сарадње која би требало да траје у континуитету и у наредним годинама на обострано задовољство.

Потписивању уговора су присуствовали и предјседник РС Милорад Додик, министар одбране Србије Александар Вулин и министар индустрије енергетике и рударства РС Петар Ђокић.

Намјера Републике Српске је да уз помоћ Србије ојача своју намјенску индустрију коју је у протеклом периоду девастирао интервенционизам међународног фактора, рекао је Додик, након састанка сa Вулином.

Он је рекао да у БиХ постоји дебаланс јер у ФБиХ има шест фабрика оружја, те да је намјера РС да подигне ту индустрију на економско-комерцијалној основи.

Вулин је рекао да ће Република Србија и њено Министарство одбране помоћи намјенској индустрији РС на основу договора Додика и Вучића након недавног састанка у Београду.

Додао је и да ће данашње потписивање у Космосу, уз већ започете аранжмане ремонта тенковских и авионских мотора Војске Србије представљати конкретну потврду реализације досадашњих договора.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Banjalucki-Kosmos-remontovace-raketne-sisteme-Srbije/484125

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар