RS i matica

Vučić: Odnosi Srbije i Republike Srpske nikada nisu bili bolji – napravili smo korake od sedam milja

NA KONGRESU SPS REKAO DA SU SRBI ZADOVOLJNI SAMO SAM MAKSIMUMOM, ALI DA SA KiM TO NEĆE BITI MOGUĆE
  • Obraćajući se socijalistima, ocijenio: „Znam da ćete uvek više voleti Slobodana Miloševića, nego mene, možda i više nego (Ivicu) Dačića, ali rezultati su danas bolji nego tada“
  • Naglasio da nisu tačne priče mnogih da je na KiM sve bilo srpsko i dodao da za to treba „zahvaliti“ nekim neodgovornim tipovima u politici koji su postavili granicu između centralne Srbije i Kosova na Jarinju i Brnjaku: „Sve su im dali. Dali su im presudu Međunarodnog suda pravde 2010. da njihova deklaracija nije bila ilegalni akt. To je najveća sramota koju smo sebi počinili. I danas je to jedina stvar oko koje se trude naši eksperti, a ne možemo da je odbranimo“

PREDSJEDNIK Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da Socijalistička partija Srbije (SPS) matematički nije bila potrebna SNS-u u koaliciji ni 2014. ni 2016. godine, ali je znao da nije dobro ići u promjene bez te stranke, te da pitanje partija nije najvažnije, već zajednička borba za budućnost Srbije.

Vučić je to rekao na 10. Kongresu SPS koji je održan u Centru „Sava” dodavši da je znao da je SPS bio „više nego potreban i da nije dobro i da ne smeju ići odvojeno u promene u Srbiji”.

„SPS nije bio potreban matematički, ali politika nije matematika. Morate da se saglasite sa ljudima i da gurate zajednički politiku, snažno”, rekao je Vučić, prenosi Beta.

On je zahvalio lideru SPS i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću za koga je rekao da je vrijedno radio i učinio da pozicija Srbije u odnosima sa Prištinom bude „nešto čvršća i jača, da možemo nešto više da tražimo i stvorimo za srpski narod na Kosovu”.

Vučić je dodao da Srbija nije imala ništa u razgovoru sa Albancima i da „ništa nije bilo naše i danas je malo toga naše”.

„Pred nama su godine nelake, ali će nam ekonomija biti bolja i snažnija, penzioneri će imati veće penzije, radnici koji dobro rade – imaće veće plate”, rekao je Vučić.

On je kazao da su Srbiji potrebni svi prijatelji u regionu i svijetu koji u saradnji sa Srbijom vide budućnost.

Ocijenio je da odnosi Srbije i Republike Srpske nikada nisu bili bolji.

„Napravili smo korake od sedam milja u međusobnim odnosima. Znam da ćete uvek više voleti Slobodana Miloševića, nego mene, možda i više nego (Ivicu) Dačića, ali rezultati su danas bolji nego tada“, rekao je Vučić, obraćajući se kao gost na kongresu SPS-a u Sava centru u Beogradu.

Govoreći o problemu Kosova i Metohije, Vučić, koji je i lider Srpske napredne stranke (SNS), rekao je da su „Srbi zadovoljni samo ako dobiju maksimalno“, pa i po pitanju Kosova i Metohije, ali da to neće biti moguće, ma ko vladao.

„Danas da pitam koji je kompromis sa kojim bismo bili zadovoljni, ni od koga neću čuti odgovor. Mi Srbi smo zadovoljni samo ako dobijemo maksimalno“, rekao je Vučić.

On je rekao da nisu tačne priče mnogih da je sve bilo srpsko i dodao da za to treba „zahvaliti“ nekim neodgovornim tipovima u politici koji su postavili granicu između centralne Srbije i Kosova na Jarinju i Brnjaku.

„Sve su im dali. Dali su im presudu Međunarodnog suda pravde 2010. da njihova deklaracija nije bila ilegalni akt. To je najveća sramota koju smo sebi počinili. I danas je to jedina stvar oko koje se trude naši eksperti, a ne možemo da je odbranimo“, rekao je Vučić.

On je ocijenio da je situacija sada neuporedivo teža, ali da aktuelna vlast nema problem da rješava teške stvari.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar