РС и матица

Вучић: Помпео је желео да чује шта Србија мисли о решавању косовског проблема

СА ДРЖАВНИМ СЕКРЕТАРОМ САД НА РАДНОМ РУЧКУ КОЈИ ЈЕ ПОЧЕО У 12:30 (ВРИЈЕМЕ ИСТОЧНЕ ОБАЛЕ)
  • Александар ВУЧИЋ: Дуго смо разговарали о свему Чини ми се да сам на најкраћи и најједноставнији начин рекао став Србије
  • Мајк ПОМПЕО: Нормализација односа са Косовом ће ојачати стабилност и просперитет Србије, Западног Балкана и трансатлантске заједнице

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић поручио је послије састанка са америчким државним секретаром Мајком Помпеом у Њујорку да Србија може да рачуна на америчку подршку када је ријеч о укидању такси и наставку дијалога Београда и Приштине.

„Дуго смо разговарали о свему, желео је да чује шта Србија мисли пре свега о решавању косовског проблема. Чини ми се да сам на најкраћи и најједноставнији начин рекао став Србије”, написао је на Инстаграму предсједник Србије.

Замолио је, како каже, америчку администрацију да покуша, иако је то и до сада чинила, да још снажније утиче на косовско-метохијске Албанце да укину таксе коју су наметнули Србији прије годину дана.

„И по том питању нема сумње да имамо америчку подршку, јер они, као и ми, сматрају да је важно да се настави дијалог између Београда и Приштине”,закључио је Вучић, преноси Танјуг.

Помпео: Нормализација односа са Косовом ће ојачати стабилност и просперитет Србије

АМЕРИЧКИ државни секретар Мајк Помпео рекао је да је са предсједником Србије Александром Вучићем имао продуктивне разговоре о дијалогу Београда и Приштине и приступању Србије ЕУ.

Он је то написао на свом Твитер налогу по завршетку састанка у Њујорку.

„Нормализација односа са Косовом ће ојачати стабилност и просперитет Србије, Западног Балкана и трансатлантске заједнице”, навео је Помпео.

Састанак Вучића и Помпеа трајао је дуже него што је било предвиђено, око два сата.

Информацију о састанку са предсједником Вучићем објавио је на Твитеру и Инстаграму уз фотографију са састанка, преноси Танјуг.

Скот:  Потврда да САД и даље дају подршку регионалној безбједности, стабилности и миру

САСТАНАК америчког државног секретара Мајка Помпеа и предсједника Србије Александра Вучића потврда је да су САД и даље ангажоване са свим лидерима Балкана у циљу подршке регионалној безбједности, стабилности и миру, рекао је за Танјуг амерички амбасадор Кајл Скот.

Он је на тај начин одговорио на питање Танјуга о значају сусрета Помпеа и Вучића.

Вучић се у Њујорку састао са америчким државним секретаром.

Како је саопштио Стејт департмент, Помпео је угостио Вучића на радном ручку који је почео у 12.30 по локалном времену.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар