RS i matica

Vučić: Pompeo je želeo da čuje šta Srbija misli o rešavanju kosovskog problema

SA DRŽAVNIM SEKRETAROM SAD NA RADNOM RUČKU KOJI JE POČEO U 12:30 (VRIJEME ISTOČNE OBALE)
  • Aleksandar VUČIĆ: Dugo smo razgovarali o svemu Čini mi se da sam na najkraći i najjednostavniji način rekao stav Srbije
  • Majk POMPEO: Normalizacija odnosa sa Kosovom će ojačati stabilnost i prosperitet Srbije, Zapadnog Balkana i transatlantske zajednice

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poručio je poslije sastanka sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Njujorku da Srbija može da računa na američku podršku kada je riječ o ukidanju taksi i nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

„Dugo smo razgovarali o svemu, želeo je da čuje šta Srbija misli pre svega o rešavanju kosovskog problema. Čini mi se da sam na najkraći i najjednostavniji način rekao stav Srbije”, napisao je na Instagramu predsjednik Srbije.

Zamolio je, kako kaže, američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, da još snažnije utiče na kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse koju su nametnuli Srbiji prije godinu dana.

„I po tom pitanju nema sumnje da imamo američku podršku, jer oni, kao i mi, smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine”,zaključio je Vučić, prenosi Tanjug.

Pompeo: Normalizacija odnosa sa Kosovom će ojačati stabilnost i prosperitet Srbije

AMERIČKI državni sekretar Majk Pompeo rekao je da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem imao produktivne razgovore o dijalogu Beograda i Prištine i pristupanju Srbije EU.

On je to napisao na svom Tviter nalogu po završetku sastanka u Njujorku.

„Normalizacija odnosa sa Kosovom će ojačati stabilnost i prosperitet Srbije, Zapadnog Balkana i transatlantske zajednice”, naveo je Pompeo.

Sastanak Vučića i Pompea trajao je duže nego što je bilo predviđeno, oko dva sata.

Informaciju o sastanku sa predsjednikom Vučićem objavio je na Tviteru i Instagramu uz fotografiju sa sastanka, prenosi Tanjug.

Skot:  Potvrda da SAD i dalje daju podršku regionalnoj bezbjednosti, stabilnosti i miru

SASTANAK američkog državnog sekretara Majka Pompea i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića potvrda je da su SAD i dalje angažovane sa svim liderima Balkana u cilju podrške regionalnoj bezbjednosti, stabilnosti i miru, rekao je za Tanjug američki ambasador Kajl Skot.

On je na taj način odgovorio na pitanje Tanjuga o značaju susreta Pompea i Vučića.

Vučić se u Njujorku sastao sa američkim državnim sekretarom.

Kako je saopštio Stejt department, Pompeo je ugostio Vučića na radnom ručku koji je počeo u 12.30 po lokalnom vremenu.

(Tanjug)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar