Странке

Цвијановић: Говедарица утјеху за пораз тражи на улици – то је план Б његових ментора из амбасада

ОТКРИЛА ДА ЈЕ ОПОЗИЦИЈА КУПОВАЛА ГЛАСОВЕ У БАЊАЛУЦИ, ДОБОЈУ И БИЈЕЉИНИ
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: „Према подацима СНСД-а, који унос резултата ради брже од ЦИК-а, на 97,95 одсто обрађених бирачких мјеста моја предност износи 30.581 глас, док према најновијем уносу на обрађених 98,75 одсто бирачких мјеста, имам предност од 30.368 гласова. Дакле, то су подаци, и они су неумољиви, а очекујем да та разлика буде и већа“

ПОТПРЕДСЈЕДНИЦА СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је данас да није нимало изненађена намјером предсједника СДС-а и кандидата за предсједника Републике Српске Вукоте Говедарице да утјеху за изборни пораз тражи на улици, јер то и јесте план Б његових ментора из страних амбасада.

„План А је био да уз помоћ тих истих амбасада, пошто-пото, освоје побједу, па макар то значило да од Бањалуке направе право тржиште капитала, како је то годинама функционисало у њиховим познатим ‘упориштима’“, навела је Цвијановићева.

Она је истакла да, према подацима ЦИК-а на обрађених 93,84 одсто бирачких мјеста, води испред Говедарице за 26.818 глас или за 4,5 одсто и да је то за 20.000 гласова више него што је њу на прошлим изборима побиједио Младен Иванић.

„Према подацима СНСД-а, који унос резултата ради брже од ЦИК-а, на 97,95 одсто обрађених бирачких мјеста моја предност износи 30.581 глас, док према најновијем уносу на обрађених 98,75 одсто бирачких мјеста, имам предност од 30.368 гласова. Дакле, то су подаци, и они су неумољиви, а очекујем да та разлика буде и већа“, нагласила је Цвијановићева.

Она је навела да се Говедарица више не бори за мјесто предсједника Републике, већ за мјесто предсједника СДС-а, те да одатле долази „грчевита потреба да не прихвати реалност и да, умјесто пред органима своје партије, стоји на улици“.

„Што се тиче њиховог захтјева да се све броји ручно испочетка, немам ништа против да се примјењује све што закон предвиђа, али је чињеница да новац којим су куповали гласове и по Бањалуци и по Добоју и Бијељини није на општем републичком нивоу промијенио вољу бирача, а по тој вољи предност коју имамо Милорад Додик и ја, недостижна је“, истакла је Цвијановићева.

(РТРС)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар