Video Odabrano Svijet

Zarif: Ne želimo rat – raketirali smo samo bazu iz koje je izveden napad na Sulejmanija

POGLEDAJTE NOĆNI SNIMAK NAPADA KOJI JE OBJAVILA IRANSKA NOVINSKA AGENCIJA FARS
  • Uticajni američki list Los Amgeles Times objavio da su Iranci na „Ajn al-Asad“ ispalili 35 raketa. Naveo da su „dolazak raketa“ registrovali radari baze, što je omogućilo da se njen personal na vrijeme nađe u skrovištima. Ali, nema objašnjenja zašto je izostao i pokušaj presretanja i obaranja tih raketa

ŠEF iranske diplomatije Mohamad Džavad Zarif izjavio je da je njegova zemlja raketirala američku bazu „Ajn al-Asad“ u Iraku.

Pritom je naglasio da je to za Iran bila „samoodbrambena akcija“ jer je iz te baze izvršen napad koji je bio smrtonosan po generala Kasema Sulejmanija.

Dodao je da je zato „uzvratni udar“ izveden u isto vrijeme u koje su Amerikanci izveli likvidaciju Sulejmanija dok je izlazio iz aerodroma Bagdada.

Zarif je indirektno saopštio da njegova zemlja neće izvoditi nove napade.

Tačnije, naglasio je da zvanični Teheran „ne teži ni eksalaciji ni ratu“ (sa Sjedinjenim Državama). U nastavku je upozorio: „Branićemo se od svake i svačije agresije“.

Dodao je da je Iran radi vlastite samoodbrane – u skladu sa članom 51. Povelje UN – atakovao bazu iz koje su Amerikanci „izveli svoj kukavički napad na visoke zvaničnike Irana i njegove građane“.

Uticajni američki list Los Angeles Times objavio je da su Iranci na „Ajn al-Asad“ ispalili 35 raketa.

Navodi i da „dolazak raketa“ registrovali radari baze, što je omogućilo da se njen personal na vrijeme nađe u skrovištima.

Ukazao je da zasad nema objašnjenja zbog čega nije bilo pokušaja presretanja i obaranja iranskih raketa.

Nezavisno od svega, iranska novinska agencija Fars objavila je snimak napada. Ne objašnjavajući kako je do tih kadrova došla.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar