Вјере Главно

Додик: Славећи Христово васкрснуће, обнављамо и јачамо вјеру и узајамно поштовање

ЧЕСТИТКЕ ПАТРИЈАРХУ ИРИНЕЈУ, АРХИЈЕРЕЈИМА, СВЕШТЕНСТВУ И ВЈЕРНИЦИМА

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Његовој светости патријарху српском Иринеју, архијерејима и свештенству Српске православне цркве и свим вјерницима православне вјероисповијести највећи хришћански празник Васкрс.

Додик је поручио да је Васкрс највећи хришћански празник чије су поруке садржане у темељним цивилизацијским вриједностима које су дубоко укоријењене у традицији православних хришћана. У честитки се наглашава да славећи радосни дан Христовог васкрснућа, обнављамо и јачамо вјеру, љубав, наду, узајамно поштовање и солидарност међу људима.

„У ишчекивању највећег празника, испуњени племенитим мислима и срца пуног радости поздрављам вас традиционалним поздравом: Христос васкрсе – ваистину васкрсе“, наводи се Додиковој честитки.

Додик је вјерницима православне вјероисповијести пожелио да предстојеће празничне дане проведу у добром здрављу, слози и радости са својим најближим, саопштено је из кабинета предсједавајућег и српског члана Предсједништва БиХ.

Српска православна црква прославља данас највећи хришћански празник – Васкрс којим се слави васкрсење Исуса Христа из мртвих и који представља суштину хришћанске вјере.

Вишковић: Нека овај сверадосни празник буде подстрек за свако добро дјело

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је Његовој светости патријарху српском Иринеју, свим архијерејима, свештенству, монаштву и православном народу српском честитку поводом највећег хришћанског празника – Васкрса, са жељом да га прославе у миру, здрављу и радости.

Вишковић је у име Владе Републике Српске и у своје име пожелио да овај празник буде подстрек за свако добро дјело како на личном, тако и општем плану изградње и напретка друштва.

„Нека овај сверадосни празник буде подстрек за свако добро дјело, како на личном, тако и општем плану изградње и напретка нашег друштва; њези и очувању нашег идентитета, али и усвајања свих здравих и истински корисних цивилизацијских достигнућа и вриједности! Христос васкрсе – ваистину васкрсе“, наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар