Федерација/БиХ

Додик: БиХ званично не признаје Косово – Предсједништво БиХ одбило одлуку о признању

СРПСКИ ЧЛАН ГЛАСАО ПРОТИВ ПРИЗНАЊА, КОМШИЋ НИЈЕ ГЛАСАО, А ЏАФЕРОВИЋ БИО СУЗДРЖАН
  • Српски члан Предсједништва БиХ открио да је Жељко Комшић покушао да повуче свој раније дати приједлог, али да то није било могуће јер је Предсједништво на претходној сједници већ гласало о истој тачки и да је, с обзиром да је резултат био 2:1, обавезно разматрана и на данашњој сједници

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је након сједнице тог тијела да Босна и Херцеговина званично не признаје самопроглашено Косово.

Он је новинарима у Источном Сарајеву рекао да ће та одлука бити спроведена након објављивања у Службеном гласнику, да је формалноправна чињеница и одлука која ће бити обавезујућа за поступање свих органа.

Додик је додао да је он гласао против признања, хрватски члан Жељко Комшић није гласао, док је бошњачки члан Шефик Џаферовић био суздржан.

Данас БиХ званично не признаје Косово, данас имамо одлуку да је Предсједништво одбило одлуку о признању Косова“, рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва је додао да је Комшић покушао да повуче раније дати приједлог, али да то није било могуће јер је Предсједништво на претходној сједници већ гласало о овој тачки и, с обзиром да је резултат био 2:1, она је била обавезна на данашњој сједници.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар