Федерација/БиХ

Караматић: Свима је – па и Шмиту – јасно да је оваква БиХ неодржива

ЧЛАН ПРЕДЈСЕДНИШТВА ХНС: ЗА ШМИТА ЈЕ НАЈБОЉЕ ДА НЕ РАДИ НИШТА
  • Марио КАРАМАТИЋ: Шмит је изнад Предсједништва, парламената, законодавног и извршног тијела. Ниједан високи представник, па ни Шмит, до сада своју одлуку није ставио у јавну расправу… Уколико буде наметнуо измјене у изборном заскону – то ће бити прва одлука која не иде низ длаку“ бошњачком народу и бошњачким политичарима“

ЧЛАН Предсједништва Хрватског народног сабора БиХ Марио Караматић изјавио је да је свима, па и онима који само површно прате политику, јасно да је оваква БиХ неодржива, те оцијенио да је за Хрвате најбоље да Кристијан Шмит ништа не ради.

Коментаришући могућност да Шмит наметне рјешење којим би се обезбиједило легитимно политичко представљање Хрвата, Караматић је рекао да Шмит може наметнути шта год хоће, јер је он „колонијални управник, а БиХ његова колонија“.

– Он је изнад Предсједништва, парламената, законодавног и извршног тијела. Ниједан високи представник, па ни Шмит, до сада своју одлуку није ставио у јавну расправу – рекао је Караматић за РТВ Херцег Босне.

Он је рекао да ће, уколико буде наметнута, ово бити прва одлука која не иде „низ длаку“ бошњачком народу и бошњачким политичарима и да би их то увриједило зато што не би могли представљати Хрвате.

– Шмит након протеста размишља да ли да нешто уради или не. Моје лично мишљење је да је боље да он ништа не дира. Чак и да наметне измјене закона како нама највише одговара, ми с тиме нисмо ништа ријешили и то не рјешава ни пресуду „Љубић“, ни избор члана Предсједништва БиХ – рекао је Караматић, који је и предсједник Хрватске сељачке странке.

Караматић је навео да је и Шмиту јасно да је оваква БиХ неодржива.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар