Вијести Федерација/БиХ

Мектић: Из Сарајева никада није тражено да Србија приведе или ухапси Додика

„ИЗЈАВА ПРЕДСЈЕДНИКА СРБИЈЕ ЈЕ НЕТАЧНА ИЛИ СУ ГА СРАДНИЦИ ПОГРЕШНО ИНФОРМИСАЛИ“
  • Министар безбједности БиХ Драган МЕКТИЋ: Једино је прије годину дана био упућен захтјев за међународну кривично-правну помоћ да се провјери једна финансијска трансакција Милорада Додика. Ријеч је о пребацивању износа од 750.000 евра из Павловић банке регистроване у БиХ на рачун Комерцијалне банке у Београду. Овдје се сумњало у поријекло тог новца и само се тражило да се истражи та финансијска трансакција

МИНИСТАР безбједности БиХ Драган Мектић негирао је да су власти БиХ прошле године од Србије тражиле хапшење предсједника РС Милорада Додика.

Мектић је за портал Фактор, а преноси Хина, изјавио да су власти БиХ тражиле од Србије помоћ у истрази о сумњивим финансијским трансакцијама повезаним с предсједником Додиком, али да, како је рекао, из Београда никада није стигао никакав одговор.

Фена наводи да је Мектић на тај начин негирао изјаву предсједника Србије Александра Вучића да је из БиХ прошле године у Београд стигао захтјев за хапшење Додика.

„Замислите да Србија приводи председника Републике Српске. Јесте ли ви нормални? Шта хоћете, да правимо границу онакву каква је некада раније прављена?“, казао је Вучић.

Мектић тврди да је изјава предсједника Србије нетачна или су га, како је рекао, његови сарадници погрешно информисали.

„То није био никакав захтјев за привођење или за хапшење, већ захтјев за међународну кривично правну помоћ, да се провјери једна финансијска трансакција Милорада Додика“, рекао је.

Ријеч је, додао је, о пребацивању износа од 750.000 евра из Павловић банке регистроване у БиХ на рачун Комерцијалне банке у Београду.

„Овдје се сумњало у поријекло тог новца и само се тражило да се истражи та финансијска трансакција“, казао је Мектић.

Према ријечима Мектића, такав захтјев из Сарајева је послат у Београд прије готово годину дана и то на основу споразума о међудржавној помоћи у кривично правним питањима потписаном још 2005. године, али из Србије, како је рекао, до данас нема никаквог одговора.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар