Главно Федерација/БиХ

БиХ неће протјеривати руске дипломате, чак се неће придруживати ни изјавама

МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА БиХ ОБЈАСНИЛО ДА О ТОМЕ НЕ ПОСТОЈИ СТАВ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ

МИНИСТАРСТВО иностраних послова БиХ саопштило је да није дало сагласност ниједној дипломатској мисији БиХ у свијету за придруживање изјавама које се односе на случај „Сергеја Скрипаља“ јер не постоји став Предсједништва БиХ о овом питању.

Из МИП-а наводе да БиХ са пажњом прати развој ситуације у вези са протјеривањем руских дипломата из једног броја земаља, али неће предузимати ове или сличне мјере.

„У вези са наводима објављеним у појединим медијима да се БиХ на међународном плану придружила изјавама којима се прејудицира одговорност за случај тровања забрањеним супстанцама – случај `Скрипаљ`, МИП БиХ обавјештава јавност да је став министарства који су медији објавили јуче једина званична позиција БиХ у односу на питање дипломатске кризе настале у предметном случају“, саопштено је из овог министарства.

МИП подсјећа да БиХ изражава забринутост због чињенице да је у вези са случајем тровања Серегај Скрипаља и његове кћерке установљена злоупотреба опасних хемијских материја, чија је употреба забрањена међународним конвенцијама.

„БиХ изражава наду да ће, након спроведене истраге, овај случај бити до краја расвијетљен“, наводе у саопштењу.

Портал Klix.ba пренио је да је Амбасада Велике Британије у Сарајеву захвална БиХ што је стала уз изјаву ЕУ у ОЕБС-у у случају Скрипаљ, због којег је 14 земаља чланица Уније протјерало руске дипломате, те још шест других земаља свијета.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Nema-saglasnosti-BiH-za-pridruzivanje-izjavama-u-slucaju-Skripalj/470947

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар