Главно Предсједник РС

Цвијановић и Додик разговарали са представницима Удружења ветерана

ПОКАЗАЛИ СПРЕМНОСТ ДА ПОМОГНУ БОРАЧКОЈ ПОПУЛАЦИЈИ
  • Предсједник Удружења ветерана Ристо ЈЕФТИЋ: Указали смо на основне проблеме борачке популације, а то су рад ресорног министарства и лоши закони. Увидјели смо да (Цвијановић и Додик) нису довољно упознати са проблемима због којих се дешава огроман одлив средства која се из буџета издвајају тамо гдје не треба да иду. Спремни су да се уради ревизија, показали су разумијевање и вољу да се помогне

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарали су данас са представницима Удружења ветерана Одбрамбено-отаџбинског рата и заједнички оцијенили да је кроз партнерство и дијалог потребно радити на рјешавању свих питања од значаја за представнике организација проистеклих из рата и унапређењу њиховог свеукупног положаја у друштву.

Цвијановићева је нагласила да заштита права свих категорија становништва које су учествовале у стварању Републике Српске остаје трајна обавеза институција власти, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Она је истакла да томе у прилог говоре и четири реализована, те два у фази реализације, закључка Народне скупштине Републике Српске донесена на Посебној тематској сједници од 9. марта, на којој је разматрано стање у области борачко-инвалидске заштите са освртом на измјене и допуне Закона о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

Цвијановићева је нагласила да је Република Српска опредијељена за подршку раду свих организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, те подржала иницијативу Удружења ветерана Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске да свој допринос у побољшању статуса демобилисаних бораца, породица погинулих и ратних војних инвалида, дају кроз активно учешће у Радној групи која, заједно са Владом Републике Српске има задатак да анализира приједлоге борачких организација, савеза и удружења и предложи рјешења за побољшање статуса борачких категорија.

На састанку, којем је присуствовао и министар рада и борачко-инвалидске заштите у Влади Републике Српске Душко Милуновић, разговарано је о економском, социјалном и здравственом положају демобилисаних бораца, те породица погинулих и ратних војних инвалида.

Предсједник Удружења ветерана Ристо Јефтић рекао је након састанка да су предсједница Српске и српски члан Предсједништва показали спремност да помогну борачкој популацији.

Јефтић је навео да су ветерани указали на основне проблеме борачке популације, а то су, како је рекао,“ рад ресорног министарства и лоши закони“.

– Увидјели смо да су предсједница и српски члан Предсједништва БиХ спремни да помогну и да нису били довољно упознати са тим проблемима због којих се дешава огроман одлив средства који се из буџета издвајају тамо гдје не треба да иду. Спремни су да се уради ревизија, показали су разумијевање и вољу да се помогне борачкој популацији – рекао је он.

Међутим, како је рекао, борци немају времена за чекање и затражиће данас пред Народном скупштином да се дио њихових закључака регулише уредбама.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар