Главно Предсједник РС

Цвијановић и Вишковић разговарали са делегацијом Хрватске о привредној сарадњи

ДОЛАЗАК ХРВАТСКЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЈЕ НАСТАВАК РАЗГОВОРА КОЈЕ ЈЕ ДОДИК ИМАО У ЗАГРЕБУ
  • Изражено увјерење да ће мост на Сави код Градишке, гранични прелаз, царински терминал, као и потребне саобраћајнице, бити у функцији до краја 2022. године
  • Санација моста и прекатегоризација граничног прелаза Нови Град-Двор за теретни саобраћај биће ријешени 2021-ве, што ће значајно подстаћи привреду и запошљавање у општини Нови Град

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са делегацијом Хрватске о могућностима јачања привредне сарадње и снажнијег инфраструктурног повезивања.

Делагацију Хрватске предводио је предсједник Одбора за регионални развој и фондове Европске уније хрватског Сабора Марко Павић, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

На састанку, којем је присуствовао предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић са сарадницима, разговарано је и о политичким и економским темама у Републици Српкој, БиХ и региону, те другим актуелним питањима.

Током разговора истакнут је значај изградње моста преко ријеке Саве код Градишке, те констатовано да је ријеч о важном инфраструктурном пројекту како за Српску и БиХ, тако и за Хрватску и цијелу регију.

На састанку је изражено увјерење да ће мост на Сави, гранични прелаз, царински терминал, као и потребне саобраћајнице, бити у функцији до краја 2022. године.

Саговорници су оцијенили да ће питање санације моста и прекатегоризације граничног прелаза за теретни саобраћај Нови Град-Двор бити ријешено већ наредне године, што ће значајно подстаћи привреду и запошљавање у општини Нови Град.

На састанку је закључено да постоје бројне могућности прекограничне сарадње и партнерства, кроз заједничко аплицирање за пројекте у оквиру програма ИНТЕРЕГ ИПА.

Реализована посјета хрватске делегације Републици Српској представља наставак разговора које је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик водио у Загребу у септембру са највишим званичницима Хрватске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар