Главно Предсједник РС

Цвијановић: ОБА прислушкивањима довела у питање повјерење у свој рад

ДОДИК: ОБА ПРИСЛУШКУЈЕ МЕДИЈЕ У БиХ И У РЕГИОНУ – ОТВОРИЛА ЈЕ НАЛОГ ЗА ЊИХОВУ `ОБРАДУ`

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић сматра да посљедња дешавања у вези са прислушкивањем урушавају повјерење у рад Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ.

Она истиче да није сагласна са било каквим мјерама које излазе из оквира закона – да се пишу, прописују, потписују којекакви налози, да се прислушкују политички противници, представници медија или свако ко би могао да буде само на тај начин интересантан, а не прислушкују они који представљају озбиљну безбједносну пријетњу по грађане, имовину, поредак и све друго.

Цвијановићева је рекла новинарима у Добоју да су, очито, приоритет медији и политичари из неке друге структуре у односу на њих у ОБА, а не оно што угрожава или може да угрози цијелу земљу.

„Постоји много показатеља који указују на то да, заправо, ми никада нисмо добили неку релевантну информацију као институција Републике Српске, али јесмо неке друге које се односе управо на овакве активности“, изјавила је Цвијановићева.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик упозорио је раније да ОБА прислушкује медије у БиХ и региону, наводећи да је 10. априла под бројем протокола 05/1-4-1547/19 у ОБА отворен налог за обраду медија.

Према Додиковим ријечима, у документу је наведено да се води обрада „Дневног аваза“, РТРС-а, „Дневног листа“, „Национала“, „Вечерњих новости“, „Вечерњег листа“, „Курира“ и „Информера“, те портала „Поскок“ (poskok-info) и „Дневно“ (dnevno-ba).

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар