Главно Предсједник РС

Цвијановић: Помоћ становништву неће се ограничити само на поврећање пензија и плата

СА ЗОРАНОМ ТЕГЕЛТИЈОМ ПОСЈЕТИЛА ДВИЈЕ ХРАНИТЕЉСКЕ ПОРОДИЦЕ У НОВОМ ГРАДУ
  • Времена јесу тешка и ово су ствари које су на неки начин индуковане спољашњим кризама. Као и свака економија, осјећамо снажне посљедице

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић увјерена је да ће повећање плата и пензија од десет одсто помоћи личним буџетима грађана, те је поручила да то неће бити једина мјера којом ће се у наредном периоду помоћи становништву у тренутку раста цијена и инфлације.

Цвијановићева вјерује да Влада Српске, у складу са својим обећањима, може да повећа плате и пензије.

– Времена јесу тешка и ово су ствари које су на неки начин индуковане спољашњим кризама, али не можемо да живимо изван те кризе. Као и свака економија, осјећамо снажне посљедице – рекла је Цвијановићева новинарима у Новом Граду.

Она је закључила да је важно што је Влада Српске, у договору са социјалним партнерима, утврдила да би повећање плата и пензија требало да буде једна од приоритетних мјера.

Хранитељске породице заслужују већу пажњу и подршку

Хранитељске породице заслужују већу пажњу и подршку, како друштва, тако и институција, истакла је данас предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић након посјете хранитељским породицама Крнетић и Десница у Новом Граду.

„Хранитељство је један од најбољих и најплеменитијих начина да се дјеци без адекватног родитељског старања пруже љубав, заштита и подршка“, навела је Цвијановићева на свом Инстаграм профилу.

Цвијановићева је са предсједавајућим Савјета министара Зораном Тегелтијом посјетила данас двије хранитељске породице у Новом Граду које се тренутно брину о шесторо дјеце, којој су уручили поклоне.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар