Главно Странке

Додик позвао Дрварчане да подрже Рунић а не неодговорне појединце који траже њену смјену

СНСД ОДРЖАО ПРЕДРЕФЕРЕНДУМСКУ ТРИБИНУ НА КОЈОЈ ЈЕ ПОДРЖАО НАЧЕЛНИЦУ ОПШТИНЕ
  • Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо ЂАЈИЋ: Сигуран да ће становници Дрвара 8. маја гласати против опозива начелника општине Душице Рунић и против антисрпске кампање Бројни пројекти у Дрвару су сада у застоју и то зато што појединци испред општег и српског интереса стављају појединачни и кантонални. Сигуран сам да ће Дрварчани гласати за сарадњу са Бањалуком и Београдом, а не са Федерацијом БиХ и тамошњом власти

МИЛОРАД Додик, предсједник СНСД, позвао је Дрварчане да у недјељу, 8. маја изађу на референдум и гласају против опозива начелника општине Душице Рунић, чије је покретање резултат неодговорних појединца којима је промоција приватних интереса важнија од реализације значајних пројеката Републике Српске и Србије у Дрвару.

Додик је рекао да сама чињеница да је данас на рачуну Дрвара два милиона КМ за рјешавање комуналних пројеката, али да су они обустављени јер постоји неодговорна већина у општинској скупштини, говори о томе колико је то на штету Дрвара.

Уочи трибине СНСД-а у Дрвару за подршку начелнику општине, Додик је рекао да су са Рунићевом реализовани и осмишљени сви пројекти у овој локалној заједници и да ће са њом бити и реализовани.

– Зато је моја порука свима да изађу на тај референдум, који је ничим изазван. Једна неодговорна екипа људи који желе доминацију у свему па да користе и черупају средства Србије и Републике Српске. Рећи ћу само да то неће успјети да ураде. Ови људи овдје су схватили да је ово на штету самих Дрварчана. Зато је потребно да се изађе на рефенредум и каже: станите, па да идемо даље – рекао је Додик новинарима.

Начелник Дрвара Душица Рунић захвалила је предсједнику СНСД-а, руководству те странке и члановина на подршци, истичући да у недјељу очекује побједу.

– Идемо на побједу у недјељу. Убијеђена сам, сигурно – истакла је Рунићева.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић рекао је да је сигуран да ће становници Дрвара у недјељу, 8. маја гласати против опозива начелника општине Душице Рунић и против антисрпске кампање те да ће подржати националну политику у овој српској повратничкој општини.

– Бројни пројекти у Дрвару су сада у застоју и то зато што појединци испред општег и српског интереса стављају појединачни и кантонални. Сигуран сам да ће Дрварчани гласати за сарадњу са Бањалуком и Београдом, а не са Федерацијом БиХ и тамошњом власти – рекао је Ђајић, који је данас са руководством СНСД-а посјетио Дрвар.

Ђајић подсјећа да су грађани широм Српске, на општим, локалним и изборима за савјете мјесних заједница показали да имају повјерења у СНСД, у националну политику коју СНСД заговара и да вјерује да ће истим путем наставити и Дрвар, саопштено је из Градског одбора СНСД-а.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар