Главно Федерација/БиХ

Додик: Србија је демократска и правна држава, а Комшић и Џаферовић нису БиХ

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ АПЕЛУЈЕ ДА СЕ ПОХАПСЕ СВИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ
  • Поводом хапшења бившег функционера федералног МУП-а Едина Врања осумњиченог за ратне злочине у Горажду, упозорио: „Предсједништво БиХ може доносити одлуке ако сва три члана одлучују. Оно што су они (Комшић и Џаферовић) јуче урадили је карикатура која не доприноси ничему. Треба дозволити да правосуђа земаља у региону рјешавају случајеве ратних злочина
  • Прича у Сарајеву да су они жртве, говори да желе да заштите злочинце који су починили злочине над Србима и то им је основна политика. Јасно је куда све иде у БиХ…“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да све осумњичене за ратне злочине треба ухапсити и поручио да чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић нису БиХ.

– Предсједништво БиХ може доносити одлуке ако сва три члана одлучују. Оно што су они јуче урадили је карикатура која не доприноси ничему. Треба дозволити да правосуђа земаља у региону рјешавају случајеве ратних злочина – рекао је Додик новинарима, коментаришући хапшење бившег функционера федералног МУП-а Едина Врања који је осумњичен за ратне злочине у Горажду.

Он је истакао да је Србија демократски организована земља и правна држава.

– Свако ко се сумњичи за ратни злочин треба да буде приведен и овдје у БиХ. Зашто се сада диже галама о посљедњем случају, па колико су они Срба ухапсили? Суд треба да одлучи да ли је неко крив или није, а не Комшић и Џаферовић. Њих двојица чине све како би се овдје све распало – рекао је Додик и подсјетио да су Суд и Тужилаштво БиХ селективни јер су углавном процесуирали Србе.

Он каже да Комшић и Џаферовић не могу амбасадора Србије Александра Ђорђевића звати на кафу, а након тога све представити као позивање на консултације у веома званичној дипломатској форми.

– Честитам амбасадору Србије на достојанственом понашању. Не може се Србија свести на минималну мјеру и позивати некога на кафу. Прича у Сарајеву да су они жртве, говори да желе да заштите злочинце који су починили злочине над Србима и то им је основна политика. Јасно је куда све иде у БиХ, а то је скрнављење и злоупотреба институција, те супротстављање правној држави – закључио је Додик.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар