Главно Федерација/БиХ

Додик: Због Тачијевог недоласка на самит у Сарајеву и на Јахорини – нико неће заплакати

„СЛАЖЕМ СЕ СА ЊЕГОВОМ ОДЛУУКОМ ДА НЕ ДОЂЕ – НЕ ЗАНИМАЈУ МЕ ЊЕГОВА ОСЈЕЋАЊА И УВРИЈЕЂЕНОСТ“

СРПСКИ члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је Косово позвано у формату који је предвиђен за такве састанке, те да га не занимају осјећаји Хашима Тачија.

„Његова увријеђеност и његов осјећај о томе мене уопште не занима. У формату како је то предвиђено за претходне састанке тог типа, Косово је било предвиђено са неком врстом фусноте. То што се њему то не свиђа, нико неће заплакати, а нећемо осјећати ни неки губитак што се он неће појавити. Био је позван у формату какав је предвиђен за те скупове, ја се слажем са његовим ставом да не дође“, рекао Додик за АТВ.

Предсједник самопроглашеног Косова Хашим Тачи рекао је да неће присуствовати Самиту о процесу сарадње у југоисточној Европи /СЕЕЦП/ у БиХ, јер је, како је навео, позив предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика понижавајући зато што Косово није третирано као друге државе-учеснице.

Учешће Косова на СЕЕЦП ријешено је 2014. године уз сагласност свих оних учесница које не признају Косово: Србије, Грчке, Румуније, Молдавије и БиХ.

Према том рјешењу, Косово се одриче свог субјективитета као независне државе и прихвата да у СЕЕЦП уђе као недефинисани субјект Косово, уз фус ноту.

То исто прихватају и све друге учеснице СЕЕЦП, и оне које иначе признају Косово и оне које га не признају.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар