Главно Странке

Иванић: Ничег није било – нећу од Вучића тражити доказе о мијешању странаца у изборе у РС

БОРЕНОВИЋ: ПРЕКО МЕДИЈА СМО САЗНАЛИ ДА ЧАВИЋ НАПУШТА ОПОЗИЦИОНИ БЛОК
  • Младен ИВАНИЋ нагласио да ће бити занимљиво гледати даље Додикове потезе, односно да ли ће, како је најавио, сједницама Предсједништва БиХ присуствовати путем видео линка, да ли ће сарађивати са бошњачким чланом Предсједништва БиХ Шефиком Џаферовићем, кога је СНСД прогласио ратним злочинцем и да ли ће у зграду Предсједништва БиХ унијети заставу РС

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ и почасни предсједник Партије демократског прогреса Младен Иванић изјавио је данас да неће тражити од предсједника Србије Александра Вучића доказе о томе да су се странци мијешали у изборе у Републици Српској.

„Нећу инсистирати ни на чему, јер ничега није ни било”, казао је Иванић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Вучић је 24. септембра, у јеку предизборне кампање, изјавио да ће „сачекати крај избора и онда ће изнети фрапантне доказе о најбруталнијем мешању појединих западних сила у изборе у РС”.

„И још нађу Србе који ће Србију да оптужују за мешање, онда вам је све јасно”, рекао је тада Вучић, алудирајући на Иванића, који је раније рекао да нико, па ни званични Београд не треба да се меша у изборе у РС и фаворизује једну политичку опцију, преноси Бета.

Коментаришући изјаву новоизабраног српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да ће радити на договору и што бољем функционисању БиХ, Иванић је казао да је индикативна Додикова изјава да „Предсједништво БиХ постаје централна политичка фигура”.

„Не бих имао ништа против да Додик остане при својим ранијим изјавама о БиХ. То ће, ако се и деси, бити противуставно. Надлежности не треба да се селе са личностима”, оценио је он.

Иванић је додао да ће бити занимљиво гледати даље Додикове потезе, односно да ли ће, како је најавио, сједницама Предсједништва БиХ присуствовати путем видео линка, да ли ће сарађивати са бошњачким чланом Предсједништва БиХ Шефиком Џаферовићем, кога је СНСД прогласио ратним злочинцем и да ли ће у зграду Предсједништва БиХ унијети заставу РС.

Коментаришући Додикову најаву да ће РС радити на успостављању своје обавјештајно-безбједносне службе и резервног састава полиције, Иванић је навео да се ради само о Додиковој изјави и да треба сачекати и видјети да ли ће се то заиста и десити.

„Безбједносне агенције БиХ не треба препуштати Сарајеву, јер су оне и наше безбједносне агенције и у њима треба да буду најбољи српски кадрови”, казао је Иванић.

Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да та странка остаје у опозицији, „досљедно и неумољиво одана својим бирачима и народу који их је подржао на изборима”.

„ПДП није на продају, наш образ није на продају, нити ћемо продати јеру за ужину”, казао је Бореновић.

Он је казао да их Народни демократски покрет (НДП) Драгана Чавића није ни обавијестио да напушта опозициони блок и приступа власти, већ да су о томе сазнали из медија.

Лидер ПДП-а још је казао да очекује да СДС, највећа опозициона странка, из унутрашњих превирања послије избора изађе још јача и да наставе заједнички да дјелују на економској, демографској и моралној обнови РС.

Бореновић је навео да је више од 300 хиљада гласача на изборима дало свој глас кандидатима опозиције за предсједника РС и српског члана Председништва БиХ Вукоти Говедарици и Младену Иванићу, због чега се не смије „поигравати” са људима који су гласали за те кандидате.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар