Главно Федерација/БиХ

Из војног складишта код Сарајева нестали пиштољи и сигнални пиштољи

ЗАЈМЕНИК МИНИСТРА ОДБРАНЕ БиХ МИРКО ОКОЛИЋ: ИСТРАГА МОРА УТВРДИТИ КАКО СЕ ТО ДОГОДИЛО

Касарна у Пазарићу

  • ОКОЛИЋ: „Тешко је повјеровати да је неко споља све то могао организовати“, рекао је Околић. Посљедњу крађу наоружања забиљежили смо 2017. године

ЗАМЈЕНИК министра одбране БиХ Мирко Околић рекао је да је из војног објекта у Пазарићу код Сарајева нестао одређени број пиштоља и сигналних пиштоља, те истакао да ће истрагом бити утврђено како је до тога дошло.

„Како је до тога дошло, утврдиће надлежне полицијске структуре. На увиђају су јуче били и припадници Војне полиције, Агенције за истраге и заштиту (СИПА) и других надлежних полицијских тијела“, рекао је Околић и додао да ће након обраде бити познато више детаља.

На питање да ли је пиштоље и сигналне пиштоље украо неко из војног објекта у Пазарићу или неко други, Околић је рекао да ће то бити утврђено истрагом.

Мирко Околић

„За сада нема званичних података, али има различитих индиција. Тешко је повјеровати да је неко споља све то могао организовати“, рекао је Околић.

Он је подсјетио да је посљедња крађа наоружања забиљежена 2017. године.

Министарство одбране у Савјету министара саопштило је да је у Центру Оружаних снага БиХ за основну обуку у Пазарићу код Сарајева јуче уочено оштећење безбједносне пломбе на улазу у складиште оружја и утврђено да недостаје одређена количина кратког наоружања.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар