Главно Странке

Кандидати за лидера СДС Шаровић, Миличевић и Мићић, Говедарица подржао Шаровића

ИЗБОРНА СКУПШТИНА СТРАНКЕ БИЋЕ ОДРЖАНА У НЕДЈЕЉУ У БАЊАЛУЦИ

ПРЕДСЈЕДНИК Српске демократске странке (СДС) Вукота Говедарица повукао је кандидатуру за првог човјека те странке у корист Мирка Шаровића.

Говедарица је новинарима у Источном Сарајеву изјавио да он не мора бити први човјек странке и да се залагао за најбоље рјешење – да се странка окупи око једног кандидата, али да се у томе није успјело.

„Личност која нас може окупити је Мирко Шаровић и своју подршку дајем њему“, рекао је Говедарица на конференцији за новинаре.

Шаровић је захвалио Говедарици на подршци, истакавши да би за странку било најбоље да се окупи око једног кандидата.

„Предстојећа скупштина странке је важан тренутак за СДС и очи цјелокупне јавности су уперене у нас, јер је важно за шта ћемо се опредијелити. Наша процјена је да треба направити консолидацију и ојачати странку, која треба да изгради јасну и препознатљиву политику“, рекао је Шаровић.

Скупштина СДС-а на којој би требало да буде изабран нови предсједник странке требало би да буде одржана у Бањалуци у недјељу, 30. јуна, са почетком у 12.00 часова.

Након повлачења Говедарице, остала су три кандидата за првог човјека СДС-а – члан Предсједништва странке Мирко Шаровић, актуелни предсједник Главног одбора странке Милан Миличевић и потпредсједник СДС-а Мићо Мићић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар