Главно РС и матица

Новости: Туча са Ердогановим обезбјеђењем на сарајевском аеродрому режирана и против Додика

СВЕ СМИШЉЕНО У ОБА УЗ ПОМОЋ ДВИЈЕ АМБАСАДЕ И ТУРСКИХ БИЗНИСМЕНА ИЗ „ХИЗМЕТА“
  • „Добродошлицом Ердогану руководио шеф ОБА Осман Мехмедагић Осмица, бивши ратни тјелохранитељ Алије Изетбеговића. О акцији није био обавијештен ни директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић, будући да су у њој учествовали искључиво гранични полицајци из реда бошњачког народа

СКАНДАЛ приликом доласка турског предсједника Реџепа Тајипа Ердоана на сарајевском аеродрому када је дошло до туче његовог обезбјеђења са припадницима Граничне полиције БиХ режиран је у Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ (ОБА), пишу београдске Вечерње новости“, позивајући се на стране дипломатске изворе у Сарајеву.

Лист пише да је све смишљено у ОБА уз помоћ безбједњака из двије амбасаде и финансијску помоћ неколико турских бизнисмена, припадника организације Хизмет“ одбјеглог турског имама Фетулаха Гулена које потражује Турска, јер, према Ердогановим ријечима, припадају терористичкој организацији ФЕТО.

Како се наводи, овом добродошлицом“ за Ердогана руководио је шеф ОБА Осман Мехмедагић Осмица, бивши ратни тјелохранитељ Алије Изетбеговића.

О акцији није био обавијештен ни директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић, будући да су у њој учествовали искључиво гранични полицајци из реда бошњачког народа.  

ОБА је осмислила и да у ову причу буде убачен Милорад Додик, који нема никакве одговорности у вези са гуленовцима у БиХ, да би га тако дискредитовали код западне међународне јавности, а са друге стране поставили и као мету пред гуленисте“, рекли су извори листа.

Вечерње новости“ наводе и да је ОБА одмах након састанка чланова Предсједништава БиХ са Ердоганом, посредством појединих портала које финансира и уређује, пласирала лажну вијест да је предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик обећао Ердогану да ће се потрудити да Турској што прије буде изручено осам сарадника Хизмета“ који живе у БиХ.

Лист наводи и да је ОБА, на наговор безбједњака из двије западне амбасаде у Сарајеву, објавила преко својих новинара“ да би удовољавањем Ердогановим захтјевима власти у БиХ ризиковале да угрозе сарадњу са западним савезницима који не подржавају захтјеве Турске за депортацију Гуленових присталица“.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар