Главно Предсједник РС

Појачати контролу забране окупљања и обавезног ношења заштитне опреме

ПРЕДСЈЕДНИЦА РС РАЗГОВАРАЛА СА ВИШКОВИЋЕМ, ЛУКАЧОМ, РАДОЈИЧИЋЕМ И ШКРЕБИЋЕМ
  • Посебна пажња контроли појединаца који имају потврду за кретање издату од стране послодавца јер те потврде важе само од мјеста становања до радног мјеста и не могу се користити на другој релацији, нити ван радног времена

ПРЕДСЈЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић одржала је данас у Палати Републике састанак на тему спровођења Уредбе са законском снагом о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести, на којем је изражена забринутост због пораста броја позитивних особа на вирус корона у Српској.

Овом приликом је наглашено да је потребно појачати контролу примјене мјера, које подразумијевају забрану окупљања, као и обавезно ношење заштитне опреме.

На састанку је указано на потребу да се са посебном пажњом контролишу појединци који имају потврду за кретање издату од стране послодавца, уз напомену да поменута потврда важи само од мјеста становања до радног мјеста, те да се не може користити на другој релацији, нити ван радног времена.

Током састанка је размотрена могућност прерасподјеле запослених у оквиру Републичке управе за инспекцијске послове како би, поред контроле на граничним прелазима, било омогућено спровођење ефикасније контроле и у унутрашњости Републике Српске, саопштено је Бироа за односе са јавношћу.

На састанку су учествовали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Драган Лукач, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и в.д. директора Републичке управе за инспекцијске послове Драгутин Шкребић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар