Главно РС и матица

„Вучић је показао како се треба односити према националним интересима“

СА КАЛАБУХОВОМ: ВРИЈЕМЕ ЈЕ ДА БиХ ПРЕУЗМЕ ОДГОВОРНОСТ ЗА СВОЈУ БУДУЋНОСТ
  • Милорад ДОДИК: „У потпуности подржавам напоре Србије и предсједника Вучића, а посебно његово обраћање на сједници Скупштине посвећеној Косову и Метохији гдје је говорио и о невјероватном лицемјерству међународне заједнице када се постави питање паралеле између Косова и Републике Српске те да се од западних званичника не добија одговор на просто питање“
  • „Данашње Вучићево обраћање имало је велики одјек у Републици Српској и велико одобравање њених грађана и српски народ у Републици Српској подржава његове напоре да се остане на српском становишту да будемо своји на свом, без угрожавања туђе слободе и туђих националних, вјерских културних, људских и других права“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је за Срну да је данашње обраћење предсједника Србије Александра Вучића доказ односа које сваки озбиљан државник треба да има према суштинским националним питањима.

„У потпуности подржавам напоре Србије и предсједника Вучића, а посебно његово обраћање на сједници Скупштине посвећеној Косову и Метохији гдје је говорио и о невјероватном лицемјерству међународне заједнице када се постави питање паралеле између Косова и Републике Српске те да се од западних званичника не добија одговор на просто питање – какве везе има хуманитарна катастрофа са сецесијом“, нагласио је Додик.

Оцијенио је да је ово први пут да један предсједник Србије има овакав јасно изражен државнички однос према положају Срба и српском националном питању.

„Данашње Вучићево обраћање имало је велики одјек у Републици Српској и велико одобравање њених грађана и српски народ у Републици Српској подржава његове напоре да се остане на српском становишту да будемо своји на свом, без угрожавања туђе слободе и туђих националних, вјерских културних, људских и других права“ – истакао је Додик.

Он је данас разговарао са амбасадором Руске Федерације у БиХ Игором Калабуховом.

Сагласили су се да би БиХ, 26 година од завршетка рата, морала да преузме одговорност за своју будућност и да би о томе требало да се договарају њени легални и легитимни представници који легитимитет црпе из изборног процеса.

Додик и Калабухов су на данашњем састанку у Источном Сарајеву констатовали да не постоји ни унутрашњи ни међународни консензус у вези са доласком високог представника у БиХ.

Саговорници су током састанка размијенили мишљења о актуелним питањима у Републици Српској и БиХ, саопштено је из Кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар