Предсједник РС

Цвијановић: Српска је стратешки заинтересована за даљи развој сарадње и веза са Србијом

У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ РАЗГОВАРАЛА СА МИНИСТРОМ СПОЉНИХ ПОСЛОВА СРБИЈЕ НИКОЛОМ СЕЛАКОВИЋЕМ
  • Предсједник Српске као пројекте од стратешког интереса навела наставак изградње ауто-пута од Добоја преко Бијељине до Србије, коначно пуштање у саобраћај моста „Братољуб“ код Братунца, као и изградњу аеродорма у Требињу у који Србија намјерава да уложи 100 милона евра.
  • Министар Селаковић изјавио да се сaрадња Србије са Републиком Српском наставља и да ће ускоро моћи да буду представљена нова достигнућа која се односе на многе инфраструктурне пројекте

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је са министром спољних послова Србије Николом Селаковићем у Источном Сарајеву разговарала о јачању сарадње које је у претходном периоду била одлична.

Након састанка у Источном Сарајеву, Цвијановићева је изјавила новинарима да постоји стратешка заинтерсованост за сарадњу у области инфрастуктуре, енергетике, здравства, школства и спорта.

Као пројекат од стратешког интереса она је навела наставак изградње ауто-пута од Добоја преко Бијељине до Србије, коначно пуштање у саобраћај моста „Братољуб“ код Братунца, као и изградњу аеродорма у Требињу у који Србија намјерава да уложи 100 милона евра.

Министар спољних послова Србије изјавио је данас у Источном Сарајеву да се сaрадња Србије са Републиком Српском наставља и да ће ускоро моћи да буду представљена нова достигнућа која се односе на многе инфраструктурне пројекте.

Селаковић је новинарима истакао да је на састанку са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић било ријечи о сарадњи Српске и Србије са дијаспором, ма гдје се налазила.

Он је поновио да Србија као гарнат и једна од потписница Дејтонског споразума поштује БиХ и њен територијални интегритет, али да Србија има Споразум о специјалним парлелним везама са Српском како српским енетитетом у БиХ и српским народом чија је матична држава.

Селаковић каже да српски народ у Српској и дијеловима Федерације БиХ гаји посебне односе са Србијом.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар