Предсједник РС

Додик: БиХ нема дан државности, о њему постоје само лажи – као што је и БиХ лажна

„БОШЊАЦИ, ЗАШТО КРИЈЕТЕ ДА ЈЕ АЛИЈА БИО У ХАНЏАР ДИВИЗИЈИ КОЈОМ ЈЕ КОМАНДОВАО ХИТЛЕР?
  • Нагласио да је оно што у БиХ славе измишљено у главама муслиманских политичара, који самоубијеђено, што је својствено њима, на лажима покушавају да изграде причу о обиљежавању комунистичког догађаја из Другог свјетског рата у Мркоњић Граду као о „дану државности“
  • УКАЗАО: У том периоду већина муслимана била је у усташкој војсци и у Ханџар дивизији, док је већина Срба била на страни партизана, борећи се против нациста и усташа, гдjе су били муслимани из БиХ, Човјек се мора упитати – шта славите? Зашто живите у сопственим лажима? У том периоду, на том догађају у Мркоњић Граду муслимани нису ни били јер су били на страни нациста. Тај догађај на који се данас позивате организовали су заблудни Срби, комунисти
  • УПИТАО ИХ: „Зашто обиљежавате ЗАВНОБиХ, а не и АВНОЈ? Како је могуће да први славите, а други негирате.?Престаните већ једном лагати, прво себе, а онда и друге. Лажете и кад се позивате на Алију Изетбеговића, који је 1991. године одбацио исти тај ЗАВНОБиХ и први је формирао националну муслиманску странку да би направио муслиманску БиХ, онакву о каквој је писао у Исламској декларацији. Ту нећете наћи да пише о ЗАВНОБиХ“

БиХ нема „дан државности“ јер не постоји ниједна одлука дејтонских институција којом је то утврђено. Постоје лажи о томе, као што је лажна и БиХ – навео је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик је истакао да то што БиХ слави измишљено у главама муслиманских политичара, који самоубијеђено, што је својствено њима, на лажима покушавају да изграде причу о обиљежавању комунистичког догађаја из Другог свјетског рата у Мркоњић Граду као „дану државности“.

– У том периоду већина муслимана била је у усташкој војсци и у Ханџар дивизији, док је већина Срба била на страни партизана, борећи се против нациста и усташа, гдjе су били муслимани из БиХ, Човјек се мора упитати – шта славите? Зашто живите у сопственим лажима? У том периоду, на том догађају у Мркоњић Граду муслимани нису ни били јер су били на страни нациста. Тај догађај на који се данас позивате организовали су заблудни Срби, комунисти, и тамо тад није било муслимана – Бошњака –  написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додик их пита „зашто обиљежавате ЗАВНОБиХ, а не и АВНОЈ?“

– Како је могуће да први славите, а други негирате. Престаните већ једном лагати, прво себе, а онда и друге. Лажете и кад се позивате на Алију Изетбеговића, који је 1991. године одбацио исти тај ЗАВНОБиХ и први је формирао националну муслиманску странку да би направио муслиманску БиХ, онакву о каквој је писао у Исламској декларацији. Ту нећете наћи да пише о ЗАВНОБиХ – истакао је Додик.

Упитао је „зар стварно мислите да је могуће да ту вашу заблуду и пропаганду можете испоручити као трик и да он успије?“.

– Видим да мислите да вам то успијева. Кад помињете ЗАВНОБиХ, не помињете да је Алија Изетбеговић био припадник „Младих муслимана“, за које неки сматрају да је терористичка организација, те да је био припадник Ханџар дивизије, која је била под директном Хитлеровом командом. Тога свега нема у ЗАВНОБиХ или ја то нисам нашао да прочитам. Шта онда славите, људи? Једини одговор је да славите српско заблудно окупљање у Мркоњић Граду – нагласио је Додик.

Истакао је да ниједном одлуком у дејтонској БиХ није утврђено да се обиљежава „дан државности“, јер он не постоји, што значи да не постоји БиХ која има „дан државности“.

– Историчар Бећировић је заблудни син своје фантазмагорије. Онако румен у лицу, шепури се и продаје властитом народу наратив за који зна да је лаж. И ко вам може помоћи? Нико! И опет прича да, ето, брани БиХ. У ствари брани своју заблуду о БиХ. Нико му не брани да остане и живи у тој својој заблуди – поручио је Додик.

Нагласио је да појединим федералним партнерима није успио покушај кампање застрашивања ЕУ лажима о њему и Републици Српској, којима су покушали добити преговоре и избјећи одговорност за реформе.

– Током седмице у изјавама за медије поручио сам да они већ једном треба да смогну храбрости и испуне наше договоре, за почетак о Уставном суду и закону о Суду БиХ. Без тога нема даље, ни са ЕУ, ни са Републиком Српском – написао је Додик на Инстаграм налогу.

Навео је да је посјетио и Болницу у Требињу, гдје је присуствовао уручивању преносног инкубатора у оквиру акције „С љубављу храбрим срцима“.

– Захвалио сам медицинском особљу у требињској болници што је истрајало да ради у старој болници у условима који су морали бити бољи док не буде завршена нова. Oбишао сам и радове на изградњи нове болнице, која ће бити завршена у што краћем року – написао је Додик.

(РТРС)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар