Предсједник РС

Додик: Британци су највећи непријатељи Српске и Србије

НАГЛАСИО ДА СУ ОН И СНСД УВИЈЕК УЗ НАРОД, А ДА ОПОЗИЦИЈУ У РС ДРЖЕ БРИТАНЦИ И АМЕРИКАНЦИ
  • За телевизију „Уна“ рекао: Амбасаде САД и Велике Британије у БиХ уплићу се у све и увијек су против Срба јер не желе да буде консолидован српски национални корпус, нити да се уједине Република Српска и Србија: „Потцјењују државну политику Срба тиме што кажу Косово се може одвојити из Србије, а Српска мора да нестане у тамници која се зова БиХ“
  • „Дејтонски споразум је урушен и не желимо овакву БиХ и нећемо да у њој живимо. Она је пропала држава, неће је овакву Срби, Хрвати, нити муслимани који желе доминацију. Такође, и странци су незадовољни и стално нешто клевећу“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас да се бори за интересе српског народа који представља, а да су Британци највећи непријатељи Српске и Србије.

Додик тврди да су Британци највећи национални и државни непријатељи Српске и Србије, те да уз амбасадора САД у БиХ контролишу опозицију у Српској.

– Лично не држим до њиховог става, јер априори знам да је негативан према нама и зато веома опрезно са мном отварају теме за разговор – рекао је Додик за „Уна“ Телевизију.

Додик је истакао да је у протеклом периоду у Српској много ствари урађено добро, а да незадовољна мањина ствара атмосферу која урушава мишљење о томе.

– Већ сам 20 година на власти са малим прекидом, а моја партија СНСД има највећу подршку – рекао је Додик, који је и лидер СНСД-а и као кандидат ове странке за предсједника Републике Српске побиједио је на општим изборима.

Он је за „Уна“ Телевизију рекао да је увијек уз народ и да је то формула за успјех, те да СНСД никада ништа није радио спекулативно, па ни на посљедњим општим изборима у БиХ.

– Потврда овога јесте 50.000 људи на митингу СНСД-а у Бањалуци. То је мени драже од изборне побједе и није забиљежен никада толики број људи на неком скупу у Бањалуци – додао је Додик.

Он је поновио да се амбасаде САД и Велике Британије у БиХ уплићу у све и да су увијек су против Срба, не желе да буде консолидован српски национални корпус, нити да се уједине Република Српска и Србија.

– Потцјењују државну политику Срба тиме што кажу Косово се може одвојити из Србије, а Српска мора да нестане у тамници која се зова БиХ – рекао је Додик.

Он је поновио да је јасно рекао да треба вратити уставну БиХ, у супротном ће Република Српска, у неком тренутку, донијети одлуку о самосталности.

– То је политика од које нећу одустати, иако ћу можда овим угрозити комодитет своје породице. Српски народ и Република Српска морају бити поштовани у БиХ, а трудим се да водим изворну политику Српске – рекао је Додик.

Он је навео да је комплексна ситуација у БиХ, али да је Дејтонским мировним споразумом успостављен политички систем од два ентитета и три конститутивна народа.

– Дејтонски споразум је урушен и не желимо овакву БиХ и нећемо да у њој живимо. Она је пропала држава, неће је овакву Срби, Хрвати, нити муслимани који желе доминацију. Такође, и странци су незадовољни и стално нешто клевећу – рекао је Додик.

На питање како ће потрошити буџет предсједника Републике Српске, Додик је рекао на важне ствари као што је санација школа.

– Многи покварено коментаришу буџет предсједника Српске. Ако будемо имали ситуацију да веома брзо треба интервенисати за лијечење дјеце у иностранству, користићемо средства из буџета предсједника. Помоћи ћу и кинематографију, а све је апсолутно прецизирано и транспарентно – рекао је Додик.

Он је оцијенио да је новоизабрани члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Жељка Цвијановић важан кадар и да је веома посвећена интересима Српске.

– Мислим да ће Република Српска у њој имати важног функционера који неће дозволити скрнављење ни минималних интереса Српске. Она је мој близак сарадник већ 20 година и најбоље је рјешење за члана Предсједништва БиХ – закључио је Додик.

(Срна)

1 коментар

Кликни овде да поставиш коментар