РС и матица

Брнабић оптужила телевизију Н1 да угрожава вакцинацију и имиџ Србије у свијету

ОЦИЈЕНИЛА ДА ЈЕ ТА ТЕЛЕВИЗИЈА ОБЈАВИЛА СМИШЉЕНУ ЛАЖ „НЕВИЂЕНИХ РАЗМЕРА“

Фото: ATA Images/Антонио Ахел

  • Навела да је Н1 објавила да је за данас била планирана вакцинација у Белекспо центру на Новом Београду и нагласила: „То је лаж невиђених размера да би се срушио процес који је најважнији. Питам и десет пута ћу питати: ‘Зашто ово радите?’ Ви који тврдите да сте симбол објективног и професионалног новинарства. Или су вам намере другачије. А ја кажем да су вам намере другачије“
  • Новинарка Н1 рекла да је њихова екипа била испред Белекспо центра јер је провјеравала најаве да ће за вријеме празника бити настављена вакцинација. Сугерисала је да се ради о још једном политичком спину и упитала премијерку да ли је могуће да заиста вјерује да новинари Н1 желе да уруше процес вакцинације, иако су се и сами вакцинисали? Брнабић је одговорила потврдно, рекваши да то не мисли већ да то зна

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић негирала је да је за данас била планирана вакцинација у Белекспо центру на Новом Београду и оптужила телевизију Н1 да је свјесно лагала о томе да би угрозила процес вакцинације и да би срушила имиџ Србије у иностранству.

Ово је лаж невиђених размера да би се срушио процес, који је најважнији, и да би се срушио имиџ Србије у иностранству. Питам и десет пута ћу питати: ‘Зашто ово радите?’ Ви који тврдите да сте симбол објективног и професионалног новинарства. Или су вам намере другачије. А ја кажем да су вам намере другачије“, рекла је Брнабић на ванредној конференцији за новинаре у Влади Србије.

Она је рекла да за данас нико није ни био позван да дође на вакцинацију а да су људи који су дали такву изјаву заправо имали заказано вакцинисање за 17. фебруар у исто време, и да су они упутили извињење због грешке.

Премијерка је рекла да је извјештавање Н1 о томе „инцидент и кап која је прелила чашу“ и да се ради о лажима како би се угрозио процес који је важан за читаву земљу, економију и за све грађане.

„У тај процес је укључено хиљаде људи који дају све од себе, раде сваки дан. И викендом и празницима да би читав процес био добро организован и да би служио за пример на целом свету. Не желим, као председница Владе, да останем нема на нападе и лажи које могу да дискредитују тај процес“, рекла је она.

Брнабић је рекла да то није случајно и да је очигледно постојао план јер не може бити случајно да је екипа Н1 била испред Белекспо центра у 10 сати.

Она тврди да је свако могао да провјери ту тврдњу јер сви који су позвани на вакцинацију имају позив у виду смс поруке на свом телефону.

Новинарка Н1 која је присуствовала конференцији је рекла да је њихова екипа била испред Белекспо центра јер је провјеравала најаве да ће за вријеме празника бити настављена вакцинација а да није пракса да новинари читају поруке са туђих мобилних телефона.

Она је сугерисала да се ради о још једном политичком спину и упитала премијерку да ли је могуће да заиста вјерује да новинари Н1 желе да уруше процес вакцинације, иако су се и сами вакцинисали, на шта је премијерка одговорила потврдно, рекaвши да то не мисли већ да то зна.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар