РС и матица

Дачић: Већ 13 земаља повукло признање – „Косово“ више нема већину ни у једној светској организацији

„ПОСТОЈЕ ВРЛО ЈАСНИ ДОКАЗИ ШИРОМ СВИЈЕТА ДА ЈЕ КОД НЕКИХ ПРИЗНАЊА БИЛО КЛАСИЧНЕ КОРУПЦИЈЕ“
  • Поводом изјаве новог министра спољних послова Алжира у Москви да није позвао Беџета пацолија у посјету, Ивица Дачић рекао: „То је још један велики шамар свима из Приштине који се служе лажима. То је још један круцијални доказ да је то једна политичка творевина која је заснована на лажи и злочину. Они говоре да неки наши људи који раде на повлачењу признања имају сумњиву прошлост… Па о каквој прошлости да говори њихово руководство, руководство Приштине, за које се, многе од њих, спремају ћелије у Хашком трибуналу?!“

ТРИНАЕСТ земаља је до сада повукло признање косовске независности, што значи да Приштина више нема већину ни у једној међународној организацији и тај тренд ће се наставити и даље, поручио је данас шеф српске дипломатије Ивица Дачић, који је истовремено разоткрио лажи Беџета Пацолија објављене на твитеру да је позван да посјети Алжир.

О томе каквим се све лажима Приштина служи, Дачић каже да најбоље говоре посљедња два примјера.

Наиме, Беџет Пацоли је јуче објавио твит којим је упутио честитку новоизабраном министру спољних послова Алжира Рамтану Ламамри, који је, како су навели, на исти начин одговорио шефу косовске дипломатије, поздравио народ „Косова“ и позвао Пацолија да у наредних неколико недјеља посјети Алжир.

Међутим, министар Ламамра је боравио данас у Москви, гдје је на заједничкој конференцији за новинаре са руским колегом Сергејем Лавровим замољен да прокоментарише позив Пацолију да посјети Алжир.

Шеф алжирске дипломатије је то демантовао, рекавши да је ријеч о лажи, лажном твитер налогу, те да он никада никоме није упућивао никакве поруке…

„Ово је још један велики шамар свима из Приштине који се служе лажима. Ово је још један круцијални доказ да је то једна политичка творевина која је заснована на лажи и злочину. Пошто они говоре да неки наши људи који раде на повлачењу признања да имају сумњиву прошлост… Па о каквој прошлости да говори њихово руководство, руководство Приштине, за које се, многе од њих, спремају ћелије у Хашком трибуналу, а добро знате да су готово сви окрвавили руке за време сепаратистичке и терористичке побуне деведесетих година у Србији“, навео је Дачић у писаној изјави достављеној медијима.

Дачић је то саопштио поводом данашњег писања приштинске „Кохе“ да кампању Београда за лобирање против независности Косова предводи, Владимир Цизељ, за којег кажу да је човјек „мрачне прошлости“, да је рођен у Словенији, да има српско и израелско држављанство, а да је био директно укључен у лобирање Београда за повлачење признања независности Косова у случају Суринама, Комора, Лесота и Бурундија, Дачић каже да то не жели да коментарише јер, како каже, не жели да ми будемо као они.

Свједоци смо, истиче Дачић, да се ових дана наставља кампања лажи и увреда, која долази из Приштине када је ријеч о Србији.

„Тако смо и данас могли још једном да прочитамо у неким њиховим медијима да, поред тога што су они свих ових месеци демантовали да су земље повлачиле признање једнострано проглашене независности Косова, и дан данас говоре о неким лажним протоколима и изјавама тих министара које смо ми наводно корумпирали. Чак, помињу и оружје које смо им давали или продавали“, навео је Дачић, који је и први потпредсједник владе.

Постоје врло јасни докази широм свијета да је при признавању „Косова“ од неких држава било класичне корупције, истиче Дачић и додаје:

„Али, не улазим сада у то. Неке од тих земаља, које су имале право гласа на седници Интерпола, гласале су против – они су поменули и Лесото и Бурунди и Суринам, да су наводно лажи да су те земље повукле признање. Те земље су гласале против уласка Косова у Интерпол“.

Дачић је рекао да не жели да реагује на политику којом они желе да, како истиче, убиједе своју и међународну јавност да не вјерујемо својим очима.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар