РС и матица

Додик, Вучић и Орбан о региону и јачању сарадње Србије и Српске са Мађарском

БИЛО РИЈЕЧИ И О ТОМЕ КАКО ДА БАЊАЛУКА И БЕОГРАД ИСКОРИСТЕ МАЂАРСКУ „СУСЈЕДСКУ ПОМОЋ“
  • Разговарано и о формирању српско-мађарског инвестиционог фонда за подршку малим предузетницима у реалном сектору у Србији и Републици Српској

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је у Србији са предсједником Владе Мађарске Виктором Орбаном и предсједником Србије Александром Вучићем, сазнаје Срна.

Доминантна тема сусрета тројице државника били су сарадња у региону и динамичнији развој билатералних односа Мађарске, Србије и Републике Српске.

Посебан нагласак, како сазнаје Срна, стављен је на могућност сарадње у изградњи енергетских инфраструктрних објеката, али и на то како би Република Српска и Србија могле искористити бенефите и помоћ које пружа Мађарска у оквиру пројекта „Сусједска помоћ”.

Та врста помоћи односи се посебно на развој фармерске производње у Србији и Републици Српској која би била стимуилисана и кроз набавку механизације по врло повољним условима.

Разговарано је и о формирању српско-мађарског инвестиционог фонда за подршку малим предузетницима у реалном сектору у Србији и Републици Српској.

Додик, Орбан и Вучић разговарали су и о европској перспективи региона, с нагласком на чињеницу да Мађарска треба да предложи име новог европског комесара за проширење Европске уније.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар